Gemeente Tilburg

19-8-2002
Kunstgras trainingsveld voor Willem II
Snelle slijtage en bijkomstig onderhoud voorkomen

Het college stelt de raad voor akkoord te gaan met de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld op één van de trainingsvelden die Willem II huurt van de gemeente. Met de aanleg van het veld inclusief verlichting en afrastering is een bedrag gemoeid van 452.000.

Hiervan wordt 120.000 beschikbaar gesteld vanuit het herstructureringsfonds en 170.000 kan worden ingezet als besparing op de maaikosten. De resterende 162.000 komt voor rekening van Willem II. De club zal dit, inclusief rente, voldoen in de huursom. De gemeente blijft eigenaar van het veld. Gelet op de weersgesteldheid is het noodzakelijk om zo snel mogelijk met de aanleg van het veld te beginnen. Als de raad akkoord gaat kan dat rond half september. Het veld is dan zo'n vijf weken later gebruiksklaar.

Doordat de velden intensief bespeeld worden, verslechtert de conditie van het gras snel en al vroeg in het seizoen. Met kunstgras is dat niet meer aan de orde. Doordat het zonder beperkingen bespeeld kan worden, kunnen de andere velden ontlast worden. Hierdoor vallen de onderhoudskosten lager uit. Op korte termijn zal een van de trainingsvelden het sportpark aan de Goirleseweg daarom vervangen worden door een kunstgrasvoetbalveld.