Gemeente Tilburg

21-8-2002
Gemeente laat onderzoek doen naar topsportbeleid in Tilburg

Het college heeft op 19 augustus jl. besloten een bedrag van 25.000,- beschikbaar te stellen voor een onderzoek naar topsportbeleid in Tilburg. De gemeente betrekt het Platform Topsport Tilburg bij de uitvoering van het onderzoek.

Het WJH Mulier Instituut voert het onderzoek uit. Dit nieuwe instituut is een samenwerkingsverband van de universiteiten van Tilburg, Utrecht en Amsterdam en het sportadviesbureau Diopter. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag wat Tilburg voor topsport en topsport voor Tilburg kan betekenen. Hoe kan de gemeente Tilburg de topsport versterken en deze meer voor Tilburg benutten? Ambities en doelstellingen op het gebied van topsport in de regio, het huidige topsportklimaat en de huidige topsportinfrastructuur zullen daarvoor in kaart gebracht worden.

Topsport is een relatief nieuw beleidsterrein voor de gemeente Tilburg. Pas de laatste jaren is er meer aandacht gekomen voor de rol die de gemeente kan hebben bij de stimulering van topsport. De gemeente meent dat topsport de breedtesport bevordert en dat een positieve benadering van de topsport door de gemeente ongetwijfeld zal leiden tot eenzelfde enthousiasme vanuit de sport zelf en van het Tilburgse bedrijfsleven. Om de ontwikkeling van een concreet topsportbeleid in Tilburg van de grond te krijgen is onderzoek nodig naar de manier waarop de relatie tussen topsport en Tilburg kan worden versterkt.