Ingezonden persbericht


COGNOS EN MACROMEDIA COMBINEREN WEB SERVICES MET RICH INTERNET APPLICATIONS

Integratie van business intelligence data in applicaties op maat; voorbeeldapplicaties en broncode beschikbaar

Utrecht, 27 augustus 2002 - Macromedia®, Inc. (Nasdaq: MACR) en Cognos (Nasdaq: COGN; TSX: CSN), wereldleider op het gebied van business intelligence (BI), kondigen vandaag de integratie aan van de Macromedia MX-producten en Cognos Web Services, een universeel integratieplatform dat de toonaangevende business intelligence uit de Cognos 7-reeks integreert met ander applicaties en omgevingen. Macromedia en Cognos stellen bedrijven als eersten in staat om maximaal voordeel te halen uit web services en Rich Internet Applications.

De twee bedrijven zullen gezamenlijk een voorbeeldapplicatie ontwikkelen, compleet met broncode en documentatie. Deze voorbeeldapplicatie zal een illustratie vormen van het potentieel dat ontstaat door de Cognos Web Services te combineren met Macromedia Flash" voor het creëren van handige, snelle en intuitieve desktop-like applicaties. Door beide producten te combineren, stellen Cognos en Macromedia de ontwikkelaars en systeemintegrators in staat om snel krachtige business intelligence diagrammen en rapporten op maat te produceren.

"De productfamilie van Macromedia is voldoende flexibel om te worden geïntegreerd met toonaangevende oplossingen, zoals Cognos Web Services," verklaart David Mendels, senior vice president van Macromedia. "Door gebruik te maken van een industriestandaard zoals XML Web Services, kunnen de ontwikkelaars Rich Internet Applications bouwen die gestructureerde business intelligence weergeven, afkomstig van robuuste back-end systemen. Dankzij de kracht van Macromedia Flash Player gaat daarbij geen sprankje visuele aantrekkelijkheid en functionaliteit verloren."

De voorbeeldapplicatie, die gezamenlijk werd ontwikkeld door Macromedia en Molecular, Inc. uit Boston, een belangrijke officiële partner van Macromedia, toont een voorproefje van de rijke, multidimensionale gegevens en functionaliteiten van Cognos. U kunt ze bekijken op http://cwsdemo.molecular.com/Wave.html. De applicatie werd gebouwd met Macromedia Flash MX, Macromedia Flash Remoting en Cognos Web Services.

Cognos Web Services en Macromedia Flash MX reiken de ontwikkelaars sjablonen en voorgedefinieerde componenten aan, waarmee ze snel en eenvoudig business intelligence applicaties kunnen bouwen. Macromedia Flash MX en Macromedia Flash Remoting kunnen probleemloos geïntegreerd worden met andere backend-oplossingen voor het uitrollen van Rich Internet Applications. Gebruikers hebben behoefte aan weergaven van hoge kwaliteit, zowel op het scherm als op papier; snelle en intuïtieve controles om de gegevens te filteren, inclusief slepen en plakken en drill downs; en oplossingen met hoge performantie, die weinig bandbreedte in beslag nemen en perfect functioneren met verschillende browsers en platforms. Met behulp van de rich client van Macromedia, de Flash Player, bieden Rich Internet Applications een aanzienlijk verbeterde gebruikerservaring, die aanzienlijk intuïtiever, sneller en doeltreffender zijn. Macromedia Flash Remoting maakt het mogelijk om koppelingen te maken tussen de Flash player (Rich client) en de applicatieserver/webservices, en is momenteel beschikbaar als standaard onderdeel van Macromedia ColdFusion® MX en Macromedia JRun" 4. Later dit jaar zal het apart aangekocht kunnen worden.

"Door Macromedia Flash MX voorbeelden voor ontwikkelaars te integreren in de Cognos Web Services oplossingen, stellen we de ontwikkelaars in staat om de ervaring van de gebruiker te verbeteren en zoveel mogelijk gebruikers toegang te geven tot kritische business intelligence inhoud, zegt Patrick O'Leary, vice president strategische allianties bij Cognos. "De Cognos Web Services bieden de gebruikers op het Internet gebaseerde business intelligence door heel het bedrijf heen, op elk toestel en met elke applicatie, waardoor de performantie van het bedrijf doeltreffender kan worden beheerd.

"De klanten willen een verbeterde Internetervaring, even rijk als de traditionele desktop interfaces, en even flexibel als de gedistribueerde webapplicaties, bevestigt Darryl Gehly, vice president corporate development bij Molecular. "De integratie van de Macromedia Flash MX technologie met het nieuwe web services platform van Cognos, is een duidelijk voorbeeld van de kracht van de Cognos Web Services en de wijze waarop ze gebruikt kunnen worden om verschillende interfaces te bouwen."

Zoals vandaag werd aangekondigd, stellen de Cognos Web Services bedrijven in staat om de kracht van de producten uit de Cognos 7-reeks te integreren in diverse applicaties, zoals CRM, ERP, SCM, samenwerking via de computer, gespecialiseerde verticale applicaties, en een ruime keuze aan mobiele toestellen. De Cognos-capaciteiten kunnen tevens uitgebreid worden naar.NET en J2EE. Macromedia Flash Remoting verbindt de applicaties onder Macromedia Flash Player met server-side business logic en gegevens uit de Cognos Web Services.

COGNOS
Cognos, wereldleider op het gebied van business intelligence (BI), produceert software die bedrijven in staat stelt hun performance te verhogen door doeltreffende beslissingsprocessen te ondersteunen op elk niveau in het bedrijf. Cognos is een voorloper op het vlak van BI software en biedt een concurrend voordeel van de nieuwe generatie - Corporate Performance Management (CPM) via de strategische toepassing van BI op het niveau van het bedrijf.

CPM helpt de bedrijven na te gaan hoe de bedrijfsstrategie in praktijk wordt gebracht en ervoor te zorgen dat praktijk en strategie op elkaar worden afgestemd in heel het bedrijf. Cognos biedt een raamwerk voor CPM dat mensen, informatie en beslissingsprocessen met elkaar verbindt door de organisatie heen, en die de volledige beheerscyclus ondersteunt met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportering, analyse en scorecarding.

Cognos telt meer dan 20.000 klanten in meer dan 135 landen. De Cognos oplossingen en services voor enterprise business intelligence zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 wereldwijde partners en distributeurs. Meer informatie vindt u op http://www.cognos.com.

MACROMEDIA
Macromedia (www.macromedia.com) helpt miljoenen designers en ontwikkelaars doeltreffende gebruikersbelevingen te creëren over de breedst mogelijke waaier van platformen en toestellen. Via een open en geïntegreerde familie van client-, tool- en servertechnologieën geeft Macromedia vorm aan een nieuwe generatie van rich-internettoepassingen die de internetbeleving radicaal zullen verbeteren.

###
Copyright 2002 Macromedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. Macromedia, het Macromedia logo, JRun en Macromedia Flash zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Macromedia, Inc., die geregistreerd kunnen zijn in de Verenigde Staten of andere landen. Java, Jini, J2EE, EJB, JSP, Java Servlet en alle Java en Jini-merken zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de V.S. en andere landen. Andere namen van producten of services die hier worden vermeld, zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie over Macromedia: http://www.macromedia.com Macromedia Wim Muijsert Leads United Laureen Dix Tel.: +31/30 750 40 84 Tel : +31/24 397 85 09 E-mail:wmuijsert@macromedia.com E-mail:laureen.dix@leadsunited.com