CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be

E-mail : inform@cdenv.be

Persmededeling van CD&V

27 augustus 2002

ONTSLAG AELVOET

VERANDERT NIETS AAN SITUATIE

Het lijkt erop dat Magda Aelvoet haar geheugen en haar geweten heeft teruggevonden. Haar ontslag lost misschien haar persoonlijk probleem op, maar het verandert niets aan de situatie ten gronde, noch voor de regering, noch voor Agalev.

De centrale vraagt blijft: gaat ons land nu wapens leveren aan Nepal, Indië en Pakistan of niet? En gaan de groenen een dergelijke levering aanvaarden door Aelvoet te vervangen en gewoon in de regering te blijven? Business as usual? Daarover willen wij zo snel mogelijk duidelijkheid.

De stelling dat de groenen in de regering blijven om andere dossiers af te werken is al te gek. Ten eerste betekent dit een steun aan de wapenleveringen. Ten tweede worden de groene partijen al maanden verlamd door de pesterijen van de liberalen, die hun aversie voor groen al lang niet meer kunnen verbergen. Het wordt tijd om echt kleur te bekennen. Of blijft Jos Geysels bij zijn uitspraak: speel niet op mijn geweten, dan word ik kwaad ?

Het zou nuttig zijn dat zowel groenen als socialisten even hun verkiezingsprogramma doornemen, op trefwoord wapenhandel .

CD&V eist dat de Commissie Buitenlandse Zaken in het Parlement morgen bijeenkomt om de situatie te bespreken en minister Michel te ondervragen over de houding van de regering. Verder uitstel is onaanvaardbaar.

Stefaan De Clerck

Voorzitter