Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 27-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.05) Dinsdag 27 augsutsu 2002

Maastricht, woningbrand:
Dinsdagmorgen 27 augustus 2002 heeft een brand gewoed in een kelderverdieping van een woning gelegen aan de Hertogsingel te Maastricht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De woning liep behoorlijke brand- rook- en waterschade op. De bewoners werden omstreeks 02.30 uur gewekt door het brandalarm in hun woning. In de kelderverdieping bleek brand ontstaan te zijn. De ter plaatse gekomen brandweer bluste de brand en had deze snel onder controle. Bij onderzoek bleek dat een in de kelderverdieping staande diepvrieskist door kortsluiting brand had gevat en er een fikse rookontwikkeling was ontstaan. De rook werd gedetecteerd door de rookmelder die alarm gaf en de bewoners wekten. Deze laatsten probeerden de brand zelf te blussen echter slaagden daarin door de grote rookontwikkeling niet. Niemand van de bewoners liep enig letsel op. Medewerkers van de stichting Salvage kwamen ter plaatse om de getroffen bewoners de helpende hand te bieden.

Maastricht, inbreker op heterdaad betrapt:
Een 25 jarige inwoner van het Belgische Sint Truiden is maandagavond 26 augustus 2002 door de politie aangehouden wegens het plegen van een woninginbraak.
Tijdens een verkeerscontrole kort voor 22.00 uur op de Brusselsestraat te Maastricht zag een politieman twee personen achter elkaar aan rennen en op hem toe komen. De voorste rennende man droeg een plasticzak in zijn handen en de achterste man schreeuwde dat de man ingebroken had. De man met de plasticzak werd in zijn kraag gevat. In de plasticzak bleken meerdere kledingstukken aanwezig te zijn die volgens verklaring van de achtervolger ontvreemd werden uit een woning aan de Brusselsestraat. De aangehouden inbreker bekende meteen de inbraak in een woning aan de Brusselsestraat gepleegd te hebben, waar hij binnen kon raken na het vernielen van een ruit. Hij werd ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. De inbreker bleek een tweede plasticzak in zijn bezit te hebben. Daarin werden onder andere een GSM, en een hoesje met daarin 13 muziek cds aangetroffen. Waar deze vandaan zijn moet nog worden onderzocht. In het belang van het verdere onderzoek werd de verdachte in verzekering gesteld.

Maastricht, autokrakers aangehouden:
Dinsdagmorgen 27 augustus 2002 heeft de politie op aanwijzing van een getuige twee autoinbrekers op heterdaad kunnen aanhouden. Een van het tweetal had een schroevendraaier in zijn bezit, de andere een rugzak met daarin vermoedelijk van diefstal afkomstige spullen. De getuige waarschuwde de politie dinsdagmorgen omstreeks 05.45 uur dat twee mannen op de Victor de Stuersstraat te Maastricht bezig waren om autos open te breken. Twee autos zouden inmiddels opengebroken zijn. Bekend met het door de getuige verstrekte signalement stelde de politie meteen een uitgebreid onderzoek in de omgeving in. Bij de flat gelegen aan het Sint Annadal te Maastricht trof de politie staande tussen twee geparkeerde autos twee personen aan die voldeden aan het door de getuige verstrekte signalement. Bij een onderzoek bleek ook hier een auto opengebroken te zijn. Een ruitje van deze auto werd ingeslagen. Een van beide personen had een rugzak in zijn bezit waarin onder andere een autoradio/cdwisselaar werd aangetroffen en een tang. Bij de andere verdachte werd in zijn kleding een schroevendraaier aangetroffen. Het duo, beiden 32 jaar en woonachtig te Maastricht, zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Maastricht, vrouw beroofd:
Een 36 jarige inwoonster van Maastricht is maandagavond 26 augustus 2002 het slachtoffer geworden van een straatroof die gepleegd werd op de Avenue Ceramique te Maastricht.
Het slachtoffer zat maandagavond omstreeks 22.00 uur in het bushuisje aan de Avenue Ceramique te wachten op het busvervoer. Geheel onverwacht, zonder dat zij iemand had zien naderen, werd zij hard in haar gezicht geslagen. Het werd haar zwart voor de ogen, kwam ten val en voelde dat iemand aan haar tas begon te rukken. Het slachtoffer die haar tas stevig vast hield werd enkele meters over de grond gesleurd. Zij moest haar tas loslaten en zag een man met haar tas er vandoor gaan. Een te hulp geschoten vrouw hielp het slachtoffer en belde de politie. Het slachtoffer deed kort daarna aangifte bij de politie. Tijdens het doen van de aangifte kwam een man aan het bureau enkele van de gestolen terugbezorgen die hij in een vuilnisbak had aangetroffen. Echter een paspoort, enkele bankpasjes, diskettes en de GSM van het slachtoffer werden niet meer aangetroffen. Het slachtoffer liep aan de beroving een behoorlijke kneuzing aan haar hoofd op, hoofdpijn en enkele schaafwonden aan haar been.

Maastricht, hennepplanten aangetroffen:
Een bewoner van de Aureliushof te Maastricht is dinsdagmorgen 17 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het in bezit hebben van hennepplanten. Hij kreeg een boete opgelegd van 550 euro. Op het balkon van de woning stonden 54 planten in de buitenlucht. Dit werd gezien en de politie stelde een verder onderzoek in. Vanmorgen omstreeks 10.40 uur betrad de politie in aanwezigheid van de bewoner de woning. Op het balkon trof de politie 54 hennepplanten aan. Na monsterneming en overleg met de officier van Justitie werden de planten in beslag genomen. De bewoner kreeg een transactievoorstel van 550 euro aangeboden wegens het bezit hebben van de 54 hennepplanten. De opgelegde geldboete zal op korte termijn door de bewoner worden betaald.