Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 27-08-2002 Persbericht samenvoeging basiseenheden (HP 14.20) Dinsdag 27 augustus 2002

Samenvoeging basiseenheden Beek-Schinnen en Stein binnenkort gerealiseerd.

Met ingang van maandag 2 september wordt de basiseenheid van de politie Beek-Schinnen samengevoegd met de basiseenheid Stein. Zij vormen dan samen de nieuwe basiseenheid Stein -Beek/Schinnen. Als hoofdlocatie voor beide basiseenheden is gekozen voor het politiebureau in Stein aan de Dross. Jonker van Kesselstraat 10. Tot waarnemend chef van de nieuwe basiseenheid is benoemd mevr. N. Reijnders, die al chef was van de basiseenheid Stein.

De politie is samen met de betrokken gemeenten naarstig op zoek naar een geschikte locatie om een nieuwe politiebureau te bouwen. Verwacht wordt dat de locatie nog dit jaar bekend wordt en mogelijk al gestart kan worden met de nieuwbouw.

De samenvoeging betekent niet dat de burgers van bewakingsgebied Beek / Schinnen nu naar Stein moeten gaan om zaken te doen met de politie. Het spreekuur in Schinnen blijft gehandhaafd op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het politiebureau in Beek aan het Raadhuispark 2 zal gaan dienen als aanlooppunt waar de burgers van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 16.30 uur terechtkunnen voor het doen van aangiften en meldingen en voor informatie.

De nieuwe basiseenheid Stein-Beek/Schinnen is telefonisch bereikbaar via 0900 - 8844.
Het bureau in Stein is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur, uitgezonderd feestdagen.