Gemeente Soest

Milieucentrum De Kwekerij start nieuw seizoen

Milieucentrum De Kwekerij, te vinden aan de Molenstraat 157 in Soest, is weer open. U kunt het centrum bezoeken op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 - 16.30 uur.

Een nieuw seizoen, vol activiteiten op het gebied van Natuur en Milieu Educatie, is weer gestart. Kom ook eens kijken of informeer via onderstaand adres.

Vanuit De Kwekerij (gemeente Soest, afdeling groen & milieu) worden komend seizoen de volgende activiteiten georganiseerd. In september starten we met een kabouter natuurpad (herfst) voor kleuters. In oktober wordt er weer een paddestoelen project georganiseerd. De maanden november en december staan in het teken van Natuur & Techniek. In het nieuwe jaar, januari t/m maart 2003, wordt het milieucentrum omgetoverd in een "Bos vol geheimen". Dit is tevens de titel van de tentoonstelling. Op de derde woensdag in maart zal er een activiteit worden georganiseerd in het kader van de Nationale Boomfeestdag. Op 1, 8 en 15 april vindt in het milieucentrum ook weer de cursus Milieuvriendelijk tuinieren plaats. U kunt zich voor deze cursus bij ons opgeven. Er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen. In april zullen we ook buiten activiteiten organiseren, die gericht zijn op het beleven van en kennismaken met de natuur in je directe omgeving en in mei zal er een opdrachtenpad worden uitgezet in het zandverstuivingsgebied de Lange Duinen. Gegarandeerd dat u na het doen van een aantal opdrachten, op een andere manier naar het unieke gebied (aardkundig monument) zult kijken. We sluiten het seizoen 2002-2003 in juni weer af met het project imkerwerk, waarbij de imkers die bij het milieucentrum actief zijn hun werk en het werk van de bijen laten zien aan deelnemende groepen. Al met al weer een gevarieerd en vol programma. Meer informatie of vragen: Johan Simon (035 6093202), Henriëtte Steijn (035 6093454) of milieucentrum@soest.nl .
---