Korps: Friesland, plaats: Fryslân 27-08-2002
Politieberichten van 27/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: dode vrouw
Maandagmiddag is sectie verricht op het stoffelijke overschot van de 23-jarige vrouw, die zondagavond omstreeks 18.50 uur dood werd aangetroffen in haar woning aan de Pieter Stuyvesantweg. Uit de sectie is komen vast te staan, dat de vrouw is overleden aan hersenletsel, hetgeen zij vermoedelijk heeft opgelopen bij de val, die zij door de aanrijding heeft gemaakt. Op de plaats van de aanrijding is de vrouw door het personeel van de ambulance onderzocht. De vrouw had op dat moment alleen een verwonding aan de knie en klaagde op dat moment niet over hoofdpijn. Na het onderzoek in de ambulance is de vrouw naar huis gegaan. Het bureau ongevalsanalyse van de politie Friesland heeft op de plaats van de aanrijding een onderzoek ingesteld en tevens is er een buurtonderzoek gehouden. Tot op heden hebben zich nog geen getuigen bij de politie gemeld, die iets van de aanrijding hebben gezien of iets kunnen vertellen over de witte personenauto, die bij deze aanrijding betrokken was. De politie is dus nog op zoek naar de bestuurder/ster van een witte personenauto. Zie ook de politieberichten van 25/8 (13.00 uur) t/m 26/8 (07.00 uur)

Drachten: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 16.10 uur vond op de Splitting een aanrijding plaats waarbij twee fietsers waren betrokken. Een 66-jarige inwoonster van Drachten stak vanaf de Leidijk de kruising met de Splitting over. Een inwoner uit Drachten (leeftijd niet bekend) raakte met het voorwiel van zijn fiets het achterwiel van de overstekende vrouw en kwam ten val. De man werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De vrouw raakte niet gewond.

Bolsward: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een supermarkt aan de Snekerstraat. Met een trottoirtegel werd de ruit in de toegangsdeur vernield. Uit de winkel werden telefoon-, strippen- en klantenkaarten weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. De eigenaar van de winkel, een 38-jarige inwoner van Bolsward, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal auto
Maandag tussen 13.00 en 14.00 uur werd vanaf een parkeerplaats aan de Ampèrestraat een personenauto, merk Opel Vectra, kleur blauw, voorzien van het kenteken TJ-LG-13 weggenomen. De eigenaar van de auto, een 33-jarige inwoner van Zwagerbosch, heeft aangifte gedaan.

Wirdum: inbraak personenauto
Afgelopen zondag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Bredyk. Een ruit aan de bestuurderszijde werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede een 15-tal cds. De eigenaresse, een 26-jarige inwoonster van Wirdum, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272