STICHTING HOUT EN MEUBEL

SH&M en timmerindustrie werken aan oplossing tekort werkvoorbereiders

Woerden, 27 augustus 2002

Eind september start in Zwolle en Echteld de nieuwe cursus Werkvoorbereider timmerindustrie van SH&M Bedrijfsopleidingen. Met dit zesdaagse opleidingstraject hoopt Stichting Hout & Meubel (SH&M) te kunnen bijdragen aan het schreeuwende tekort aan werkvoorbereiders in de timmerindustrie. Deze basiscursus kwam mede tot stand door de medewerking en steun van het bedrijfsleven en het scholingsfonds voor de timmerindustrie. Belangrijke gegevens haalde SH&M uit het beroepsprofielenonderzoek, de marktmonitor en gesprekken met bedrijven in de timmerindustrie.

De praktijk staat voorop

De lesstof voor de cursus is opgehangen aan een bestaand bouwproject, waarbij een timmerfabriek het gevelwerk, de kozijnen en de prefab elementen moet leveren. Dat project loopt als een rode draad door de hele cursus. Het is dan ook een ideale cursus voor medewerkers die vanaf de werkvloer doorstromen naar kantoor. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze veel zelf doen tijdens dit zesdaagse traject. Ze gaan aan de slag met de leerstof en zijn eigenlijk bezig met de werkzaamheden die ze dagelijks uitvoeren. Dat maakt deze cursus nu zo sterk.

Korte lijnen met de branche

De cursus is een sprekend voorbeeld van de veranderde aanpak bij SH&M Bedrijfsopleidingen. Iedere branche heeft nu namelijk zijn eigen SH&M accountmanager. Deze mensen krijgen zeer specifieke vragen en wensen uit de dagelijkse praktijk. De branche geeft aan waar de behoeftes liggen en in welke segmenten nieuwe opleidingen nodig zijn. Het tekort aan werkvoorbereiders helpen oplossen, is daar een goed voorbeeld van.
SH&M volgt samen met de branche de eerste ervaringen en resultaten nauwlettend voor het mogelijk ontwikkelen van een vervolgcursus.

Meer informatie over de cursus is te vinden in de on line cursusgids op www.shm.nl. U kunt ook bellen met SH&M Bedrijfsopleidingen: 0348 420132 of e-mailen naar bedrijfsopleidingen@shm.nl.

Einde bericht

Noot voor de redactie/