Ingezonden persbericht

Acer lanceert nieuwe Aspire 1300

Nieuwe Acer Aspire 1300:

Lokaal werken, wereldwijde verbindingen

s-Hertogenbosch, 27 augustus 2002 - De nieuwe Aspire 1300 van Acer is op maat gemaakt voor kleine bedrijven en thuisgebruikers die op zoek zijn naar een allesomvattende notebook. De Aspire 1300 staat voor hoge prestaties, solide functies en optimale draagbaarheid en is daarmee uiterst geschikt voor werk én amusement thuis.

Visuals van de Aspire 1300 vindt u op www.acer.nl/temp/aspire

Een complete werkplek, waar u ook bent

De hedendaagse zakenwereld wacht op niemand. Om de concurrentie bij te kunnen benen vragen zakelijke gebruikers om een complete oplossing waarmee zij overal en altijd, direct een werkplek kunnen inrichten. De makkelijk op te bergen Aspire 1300 notebook is de ideale mobiele computeroplossing voor zakelijke werkzaamheden: of het nu gaat om cruciale bedrijfstoepassingen, het vinden en uitwisselen van gegevens, het reageren op vragen van klanten of het maken en geven van presentaties.

De Aspire 1300 is een complete werkplek met alle voordelen van een alles-in-één multimedia-notebook met volledige functionaliteit: geschikt voor zowel zakelijke als privé toepassingen. Het scherpe en heldere 14,1 /15 TFT-beeldscherm combineert een uitmuntende beeldkwaliteit met geavanceerde ergonomie wat levendige kleuren en brede, aangename weergavehoeken oplevert. Voor zakelijke toepassingen die kracht en geheugen vereisen, is de Aspire 1300 standaard uitgerust met 256 RAM (max. 1GB), een supersnelle harde schijf en een dvd-rom- of dvd/cdrw-combo-station.

Een hogere standaard voor amusement en multimedia

Het LCD-scherm van de Aspire 1300 biedt niet alleen ondersteuning voor zakelijke multimediatoepassingen, maar doet het ook prima op het gebied van huiskameramusement. De geavanceerde video-cd-, dvd- en combo-mogelijkheden, de kwalitatief hoogstaande stereoluidsprekers en de grote monitor bieden samen een uitmuntende afspeelkwaliteit voor muziek-cd's en videobeelden. Bovendien opent de ingebouwde snelle Ethernet-kaart de deur naar video-on-demand via ADSL en het Internet.

Verbindingen waar, wanneer en met wie u maar wilt

Of u nu toegang tot het LAN-netwerk van uw kantoor met 10 of 100 Mbit/sec wilt, of via een ADSL-koppeling op het Internet wilt surfen: met de supersnelle flexibele Ethernet-kaart kan de Aspire 1300 elk type standaardverbinding aan.

Op plaatsen waar geen snelle verbindingen of LAN-netwerken beschikbaar zijn, kunt u via analoge lijnen met de standaard V.90 56Kbit/sec faxmodem een verbinding maken met een RAS-server of e-mailserver op kantoor of met het Internet. Waar u ook bent, waar u ook werkt, op kantoor, in een hotelkamer of thuis: u kunt er zeker van zijn dat u zich altijd in een handomdraai met uw kantoor kunt verbinden.

Bruto richtprijs exclusief BTW: 1215 Euro
Visuals van de Aspire 1300 vindt u op www.acer.nl/temp/aspire


-einde-

Acer in het kort
Acer werd in 1976 opgericht en behoort tot de top tien in de wereld voor de verkoop van merkpc s. Het is op marketing- en dienstenvlak actief in Azië-Pacific, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Midden-Oosten en ondersteunt dealers en distributeurs in meer dan 100 landen. Naast het aanbod van een breed spectrum IT-producten en diensten is Acer ook een toonaangevende vernieuwer inzake e-business. Het biedt e-enabling-oplossingen die IT-producten combineren met een gamma diensten dat wordt geleverd via de globale infrastructuur van Acer. Acer commercialiseert onder meer kantoorpc s, notebookpc s, servers, schermen, personal digital assistants (PDA), naast een gamma IT-accessoires en MegaMicro-ready IT-producten.

In Europa is Acer de 5de grootste PC-leverancier met een globale marktgroei van 9,6% in 2001 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van 4,7%). Op de markt van de draagbare pc s is Acer het 4de merk met een groei van 16,8% in 2001 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van 8%). Deze dominantie van Acer op de mobiele pc-markt is het meest uitgesproken in Italië en de Tsjechische republiek waar het marktleider is en ook in Oostenrijk, Spanje en Zwitserland waar het de tweede plaats bekleedt. (Bron gegevens: Dataquest Rapport - Q4/2001).

De groei van Acer voor 2002 in EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) zou volgens voorspellingen 10% hoger liggen dan de gemiddelde voorziene marktgroei van 3,2%.