Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 27/8/2002
Auteur: Carel Bouman

Winkeldief aangehouden

TILBURG Gisteravond om zeven uur hebben agenten in een winkel aan de Jan Heijnsstraat een 22-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden nadat zij door winkelpersoneel betrapt was bij de diefstal van vier potjes Zwitsal crème en een zakje scheermesjes. De waarde van de gestolen goederen bedraagt bijna 18 euro. De vrouw werd na verhoor met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld. Bovendien kreeg de vrouw een winkelontzegging tot de winkel waar zij de diefstal pleegde.

Drugsgebruiker met gestolen fiets aangehouden

TILBURG Gisteravond om vijf voor halfnegen hebben agenten aan het Stuivesantplein een 29-jarige man uit Tilburg aangehouden. De politie had een telefoontje gekregen dat de man in een telefooncel aan dit plein drugs zat te gebruiken. De agenten zien dan dat de man een fiets bij zich heeft waarvan het slot was geforceerd en na een gesprekje met de man werd al snel duidelijk dat hij wist dat de fiets gestolen was en die had hij van iemand geleend. Hierop werd de man aangehouden als verdacht van heling. De fiets hebben de agenten in beslaggenomen.

Inbrekers gaan met vier computers aan de haal

TILBURG - Gisteravond tussen halfnegen en kwart voor negen hebben inbrekers kans gezien om bij een bedrijf aan de Polluxtraat met vier computers aan de haal te gaan. Getuigen hebben gezien dat de inbrekers met een grijze Volkswagen Golf (nieuw model) waren en daar de gestolen goederen in hebben geladen. Om bij de buit te komen hebbende inbrekers eerst een gat in het hekwerk rondom het bedrijf geknipt. Dat gebeurde via een zandpad aan de Gesworenhoekseweg. Van het bedrijfspand zelf hebben de inbrekers een ruit vernield. De waarde van de gestolen computers is aanzienlijk.

Hardrijders op de bon

TILBURG Bij een korte snelheidscontrole van ongeveer één uur aan de Besterdring, heeft de politie van team Wilhelminapark gisteravond vier hardrijders op de bon geslingerd. De hoogst gemeten snelheid was 66 kilometer per uur terwijl terplaatse 50 kilometer is toegestaan. De politie van team Wilhelminapark hield de controle naar aanleiding van klachten van bewoners van de Besterdring. De controlerende agenten kregen van de bewoners veel positieve reacties voor hun initiatief. Omdat er met name in de avond- en nachtelijke uren ook vaak veel te hard wordt gereden heeft de politie van team Wilhelminapark ook vannacht tussen halféén en kwart over één gecontroleerd. Toen gingen er twee op de bon. De politi4 zal de komende tijd op de Besterdring vaker op snelheid controleren. Bij de snelheidscontroles maakte de politie gebruik van de lasergun.

14-jarige Tilburgse jongen opgepakt voor zware mishandeling

TILBURG - Vanmorgen om kwart voor negen hebben agenten aan de Leimuidenstraat een 14-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van de zware mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot. Deze mishandeling werd gisteravond tussen halftien en tien uur gepleegd aan de Kamerikpad. Het slachtoffer werd daar zonder enige aanleiding door de vanmorgen aangehouden jongen zwaar mishandeld. Het slachtoffer kreeg diverse vuistslagen tegen zijn gezicht. Verder schopte de Tilburgse jongen het slachtoffer tegen de benen en op de grond liggend kreeg het slachtoffer nog meerdere trappen tegen het lichaam. Een gebroken jukbeen is vermoedelijk het gevolg van deze mishandeling. Dat moet nader medisch onderzoek nog uitwijzen. De politie onderzoek de zaak en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Zinloos geweld

GOIRLE Bij de surfplas aan de Laarsepad is gisteravond rond halfelf een 24-jarige man uit Tilburg mishandeld. Zonder dat daartoe enige aanleiding was kreeg de Tilburger van iemand, die deel uit maakte van een groep jongeren, een klap met vermoedelijk een boksbeugel tegen het gezicht, waardoor de man een verwonding onder het linker oog opliep. De dader maakte deel uit van een groep jongeren die aan de sufferplas bezig waren om de inhoud uit een fles, die ze in ballonnen deden, in te ademen. Het slachtoffer werd daartoe ook verplicht en om hun daden kracht bij te zetten had de groep jongeren de bromfietssleutel van het slachtoffer afgenomen.

Wijkagent pakt vandaal bij de kladden

GOIRLE Een wijkagent van team Leijdal heeft gisteravond een 15-jarige Goirlese jongen bij de kladden gepakt toen hij zag dat de jongen met nog drie anderen vuilcontainers aan het omgooien waren. Aan de Nieuwe Rielseweg kon de wijkagenten één van de vandalen te pakken krijgen. De identiteit van zijn medevandalen is bekend en via het Buro HALT kan het voertal een pakkende straf tegemoet zien.

Vandalen opgepakt

TILBURG Na de melding dat er op de hoek Wilhelminapark Smidspad straatnamenborden uit de grond werden gerukt hebben agenten vannacht om tien voor halfvijf aan het Smidspad twee mannen aangehouden. Dat zijn een 21-jarige man uit Arnhem en een 22-jarige man uit het Gelderse Gendt. De Arnhemmer liep met een verkeersbord over de schouder.

Fietsendieven betrapt

TILBURG Vanmorgen rond vijf over halfzes hebben agenten aan het Boksdoornerf twee Tilburgse mannen (21 en 22 jaar oud) aangehouden. Zij worden verdacht van de diefstal van een fiets. Een van de verdachten had de gestolen fiets in zijn bezit terwijl de andere verdachte met een betonschaar liep te sjouwen. De gestolen fiets, die door de betonschaar flink beschadigd was geraakt werd inbeslag genomen.

Man met gestolen auto aangehouden

MOERGESTEL Vanmorgen rond kwart over tien werd aan de Pijnendijk een 45-jarige man die zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. De man bleek in een auto te zitten, die als gestolen stond gesignaleerd.