Politie Amsterdam-Amstelland

Buiten functiestelling
27-8-2002. De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft vandaag een 31-jarige brigadier van het binnenstadsdistrict buiten functie gesteld. Dit besluit is genomen op grond van de verdenking dat betrokkene in het bezit was van pillen die verboden zijn op grond van de opiumwet.


---

Ongeluk door CD
27-8-2002. Gisteravond rond tien voor negen raakte een 32-jarige automobilist op de Schepenlaan gewond bij een aanrijding. De bestuurder was vermoedelijk bezig een CD in de CD-speler te stoppen toen hij van de weg raakte. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer sloeg met zijn hoofd tegen de voorruit. De man is naar een ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen.


---

Nepvuurwapens
27-8-2002. Gisteravond tegen kwart voor vijf werd een 32-jarige vrouw in de Zeilstraat aangehouden in verband met een nepvuurwapen. Buurtbewoners hadden de politie gewaarschuwd dat de vrouw een vuurwapen uit haar achterzak had steken. Politiemensen troffen haar aan in een winkel terwijl duidelijk een pistool zichtbaar was. Het wapen bleek een speelgoedpistool te zijn. De vrouw maakte een verwarde indruk en werd ingesloten.

Gistermiddag werd de politie tevens opgeroepen op een basisschool in Oud-Zuid. Een leraar had twee nepvuurwapens aangetroffen bij twee leerlingen uit groep acht. Hij pakte deze op echte vuurwapens gelijkende pistolen af. Het betrof hier wapens waarmee kleine balletjes geschoten kunnen worden. De ouders van de kinderen zijn in kennis gesteld. Zij schaamden zich voor de situatie en hadden zich niet gerealiseerd dat de nepwapens een probleem konden opleveren.


---