Ingezonden persbericht


Utrecht, 28 augustus 2002

De Recreatiekrant Utrecht: najaar in Midden-Nederland

Fortenmaand, open monumentendag en kunstfestiviteiten

September is als altijd de eerste maand van een nieuw schooljaar en een nieuw cultureel seizoen, maar in de provincie Utrecht vooral: de Fortenmaand! Bovendien vindt ook de jaarlijkse Open Monumentendag plaats in september. De maand oktober brengt de geur van de herfst met zich mee, met lange wandelingen en knusse herfstvakantieactiviteiten. De zesde editie van de Recreatiekrant besteed hier uitgebreid aandacht aan.

Countryvertier en muzikaal plezier
In de hele provincie bruist het weer van de dorpsfeesten, markten en het buitengebeuren. In Doorn besteed de Country Fair dit jaar speciale aandacht aan heren op stand. Voor wie echte mannen zoekt, biedt het Dorpsfeest Hoogland ridders te paard én beach volleybalteams die elkaar bestrijden. Voor een muzikale omlijsting is ook gezorgd. Bij IJsselpop, dat al voor de 5e keer wordt georganiseerd, barst het van de swingende optredens en spectaculaire live-shows.

Koopmansgeest of kunstgevoel
Tijdens de Open Monumentendag, die in het teken van handel en industrie staat, zetten vooral koopmanshuizen, pakhuizen, herbergen, waaggebouwen en scheepswerven hun deuren open. Wie altijd al een kijkje wilde nemen in 'dat mooie pand', krijgt nu de kans! Verder organiseert de Kunstuitleen Utrecht het festival Kunst & Wonen, komt er een hoedententoonstelling op Hoog Niveau en begint het culturele seizoen met een spetterend Uitfeest, met natuurlijk bekende Nederlanders (BN-er). Wat een BA-er is, valt te zien in Museum Flehite.

Vaste gasten en rubrieken
De Recreatiekrant zet een grote diversiteit aan activiteiten overzichtelijk neer in de Evenementenkalender en Tentoonstellingsladder. Ook de Culturele Zondagen worden weer onder de aandacht gebracht. De Recreatiekrant Utrecht nr. 6 is geldig van 1 september t/m 31 oktober 2002 en is verkrijgbaar bij VVV's, informatiecentra, musea en diverse attracties in de provincie Utrecht. Ook bij vele bibliotheken, hotels en campings in de provincie is de krant gratis af te halen.

Noot voor de redactie,