Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-08-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 16.00 u) Dinsdag , 27 augustus 2002

District Sittard

Sittard; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Dr. Nolenslaan in Sittard van een 40-jarige automobilist uit Sittard, bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Sittardenaar ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,6 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Sittard; ingebroken
Afgelopen maandagavond werd een inbraak ontdekt in een boekuitleen / leesinstelling aan Broeksittarderweg in Sittard. Inbrekers zijn door het openbreken van een van de toegangsdeuren het pand binnengedrongen en hebben deze doorzocht. Gestolen werden een computer en geld. Bij de politie werd aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Sittard; Halt
Personeel van een winkelbedrijf aan de Markt in Sittard betrapte afgelopen maandagmiddag een 16-jarige jongen uit Sittard bij diefstal van een portemonnee ter waarde ruim 17 Euro. De gestolen portemonnee werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel. politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Bekeken wordt of de jongen in aanmerking komt voor een alternatieve strafafhandeling via het Halt-bureau.

Geleen; aanrijding
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 16.50 uur vond op de Augustinusstraat / Op de Kraonkel in Geleen een aanrijding plaats. Een 70-jarige vrouw uit Geleen die een fiets met zich meevoerde, liep de weg over waarbij een 27-jarige bestuurder van een motor uit Spaubeek haar niet meer kon ontwijken en de vrouw schepte. Tengevolge van de aanrijding raakte de Geleense vrouw gewond. Zij werd met een gebroken kuitbeen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.