Ingezonden persbericht


Mac OS X 10.2 breekt het oude Mac OS-record

Eerste weekeinde meer dan 100.000 exemplaren verkocht

Bunnik, 27 augustus 2002 - Apple kondigde vandaag aan dat tijdens het eerste weekeinde wereldwijd meer dan 100.000 exemplaren van Mac OS X versie 10.2 zijn verkocht. Hiermee is een nieuw record gevestigd voor het Mac OS-verkoop tijdens één weekeinde. Meer dan 50.000 mensen hebben afgelopen vrijdagavond tijdens de "100 Mac OS X versie 10.2-minuten" de feestelijke introductie bijgewoond in een van de 35 Apple Stores in de Verenigde Staten.

"Mac OS X versie 10.2 is het meest geavanceerde besturingssysteem dat we ooit op de markt hebben gebracht, en de reactie van het publiek heeft ons volkomen in die mening bevestigd", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "De eerste kritieken zijn buitengewoon lovend, en de klanten zijn heel enthousiast over de stabiliteit, de snelheid, alle nieuwe functies en de compatibiliteit met Windows."

Mac OS X versie 10.2 bevat meer dan 150 nieuwe functies en programma's, waaronder een nieuwe versie van het programma Mail, waarmee ongewenste reclamemails kunnen worden uitgefilterd, iChat, de instant-messagingclient die compatibel is met AIM, een nieuwe versie van Adresboek, de algemeen beschikbare adresboekdatabase, Inkwell, de technologie voor herkenning van handgeschreven tekst, en QuickTime 6 met MPEG-4. Daarnaast is een aantal functies en programma's verbeterd, zoals de functie voor universele toegang, Finder, Sherlock 3 met internetdiensten, Quartz Extreme, de technologie voor grafische versnelling, en Rendezvous, de revolutionaire technologie van Apple voor het gebruik van netwerken thuis.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Mac OS X versie 10.2 is verkrijgbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore ) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van 139 euro (exclusief BTW). Dit betreft een licentie voor één gebruiker.

Mac OS X versie10.2 Family Pack is een pakket met licenties voor vijf gebruikers in hetzelfde huis, dat ook verkrijgbaar is via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore ) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van 219 euro exclusief BTW.

Het Mac OS Up-to-Date-programma geldt voor klanten die op of na 17 juli 2002 een Mac hebben aangeschaft en klanten die op of na 17 juli 2002 Mac OS X versie 10.1 hebben aangeschaft. Het Up-To-Date-pakket van Mac OS X versie 10.2 is verkrijgbaar tegen betaling van de administratie- en verzendkosten. Dit bedraag t 25 euro (exclusief BTW) en bevat upgrade- cd's voor Mac OS X 10.2 en een bijgewerkte Developer Tools-cd.

Voor versie 10.2 van Mac OS X is minimaal 128 MB geheugen vereist. Dit besturingssysteem kan worden gebruikt op de volgende Apple computers: iMac, iBook, Power Macintosh G3, Power Mac G4, Power Mac G4 Cube en alle PowerBook-modellen die na mei 1998 zijn geïntroduceerd.

Voor Quartz Extreme is een NVIDIA GeForce2 MX-, GeForce3-, GeForce4 Titanium- of GeForce4 MX-videokaart of een ATI AGP RADEON-videokaart vereist. Er is minimaal 16 MB VRAM vereist; voor optimale prestaties wordt 32 MB VRAM aanbevolen.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, QuickTime, Finder, Sherlock, Quartz, Rendezvous, Apple Store, iMac, iBook, Power Macintosh, Power Mac en PowerBook zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

# # #

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en internetproducten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: http://www.apple.com
Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten, achtergrondinformatie en contactinformatie: http://www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Patrice Hijsterborg
MarCom & PR Manager Apple Nederland
Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
E-mail: hijsterborg.p@euro.apple.com