Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

27-08-2002
College van B&W stemt in met kermistent

Het college van Burgemeester en wethouders heeft toestemming gegeven voor het exploiteren van een tent tijdens de Volendammer kermis op het hoge terrein van recreatiecentrum Slobbeland. De tent zal alleen toegankelijk zijn vanaf de zijde van het parkeerterrein naast en achter restaurant d' Ouwe Helling.
De weg die ter plaatse achter de woningen van het Zuideinde loopt wordt d.m.v. een hekwerk constructie afgesloten vanaf het parkeerterrein tot aan het hek van Slobbeland. Ook aan de andere zijde wordt de toegang tot deze weg afgesloten d.m.v. een hekwerk beneden aan de steeg naast Bar de Joppekop. Voor de Zuideindebewoners zelf blijft het mogelijk hun achtererven te bereiken door om te rijden via de Pieterman.
Het bestaande hek van Slobbeland wordt aan de zeezijde gedeeltelijk verwijderd, zodat daar de toegang tot de tent kan worden gerealiseerd.

Bootjes verwijderen
Momenteel ligt er nog een aantal bootjes afgemeerd langs de route die de enige in- en uitgang wordt van de kermistent. Aan de eigenaren of rechthebbenden daarvan wordt het verzoek gedaan om deze bootjes (tijdelijk) te verplaatsen. Het lage terrein van Slobbeland is eventueel beschikbaar als tijdelijk alternatief. Tijdelijke gebruiksvergunning
Net zoals ieder horecabedrijf dient ook de kermistent te voldoen aan alle gebruikelijke voorschriften, zowel wat betreft veiligheid als wat betreft overige aspecten. Mits voldoende vluchtwegen worden gecreëerd, zoals is afgesproken, mogen maximaal 1.500 personen in de tent worden toegelaten.
De tent en de directe omgeving daarvan zullen worden bewaakt door beveiligingspersoneel en er wordt extra verlichting aangebracht.