Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 27-08-2002 2e persbericht van dinsdag 27 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagmorgen rond 7.45 uur is een 21-jarige bromfietser uit Eindhoven aangehouden. Hij reed over het fietspad van de Heezerweg richting Thomas A Kempislaan. Een politiesurveil-lance zag dat hij geen helm droeg. De bromfietser weigerde te stoppen. Hij sloeg plotseling rechtsaf de Thomas A Kempislaan in. Kort daarna verloor hij de controle over zijn voertuig, reed het trottoir op en kwam in de bossages ten val. Bij controle bleek de bromfiets niet te zijn verzekerd. De verdachte liep enkele schaafwondjes op. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Mishandeling
Dinsdagmorgen rond 9.00 uur is op de Tolpost een 35-jarige fietster uit Helmond mishan-deld. Zij fietste richting Pastoor van Leeuwenstraat. Plotseling sprongen twee mannen voor haar fiets. De mannen trokken de vrouw van de fiets. Vervolgens sloegen en schopten de mannen de vrouw en duwden haar ruw tegen een muur van een woning. Direct daarna liepen de daders weg. Het slachtoffer klaagde over pijn in haar benen en hoofd.

Helmond: Verdachte aangehouden
Dinsdagmiddag om 13.20 uur is bij de belastingdienst op het Stationsplein een 16-jarig meisje uit Budel Dorplein aangehouden. Zij vroeg daar een sofi-nummer aan met een vals identiteitsbewijs. Het identiteitsbewijs is inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eersel: Diefstal vogels
Maandag tussen 9.00 en 19.00 uur zijn uit een volière achter een woning op de Vlasberg kanaries, zebravinken, putters, mozambieksijsjes een merel en een vink gestolen.