Nieuwsbericht

dinsdag 27 augustus 2002, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Jongen mishandeld.
Bergen, maandag 26 augustus 2002.
Maandagmiddag omstreeks 13.45 uur is een 13-jarige jongen uit Bilthoven mishandeld door een tot nu toe onbekende jongen. Het slachtoffer was met een paar vriendjes aan het voetballen op de Maesdammerlaan. Toen de bal in een sloot terechtkwam wilde een van de jongens de bal pakken. Op dat moment kwamen er drie jongens aan fietsen. Een van hen duwde de jongen die de bal wilde pakken in de sloot. Vervolgens ontstond een woordenwisseling waarna het slachtoffer plotseling door een van de jongens werd geschopt en geslagen. Hij raakte hierbij gewond aan zijn mond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Na de mishandeling verdween de verdachte op zijn fiets in de richting van de Strudier van Surcklaan.

Fietster gewond na ongeval
Heerhugowaard, maandag 26 augustus 2002.
Maandagmiddag omstreeks 16.30 uur raakte een 40-jarige fietser uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de Westerweg. De man reed over het fietspad naast de Westerweg in de richting van de Zuidtangent. Op de kruising van beide wegen verleende de fietser geen voorrang aan de bestuurder van een bromfiets die over hetzelfde fietspad reed. Het gevolg was een aanrijding tussen beide voertuigen waarbij de fietser gewond rasakte aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Kleding en sieraden gestolen uit woning
Oost-Graftdijk, dinsdag 27 augustus 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Oostgraftdijk. Men kwam in het huis door het vernielen van een kozijn (boren van een gaatje) waarna het raam kon worden geopend. Uit de woning werden een aantal sieraden, kleding en bankpassen weggenomen.

Inbraak woningen
Groet, dinsdag 27 augustus 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Meeuwenlaan. Men kwam vermoedelijk via een niet afgesloten bovenraampje in het huis. Vanuit de woning werden een computer en twee mobiele telefoons weggenomen. Daarnaast missen de bewoners een portefeuille met onder anderen bankpapieren.
In diezelfde nacht werd ingebroken in een woning aan de Plevierweg. Hier kwam men binnen door het open van een raam via een bovenlicht. Vanuit dit huis werden onder anderen een modem, een mobiele telefoon en een aantal bankpapieren weggenomen. Gezien het tijdstip en de plaats van de inbraken is het niet ondenkbeeldig dat de inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Kluis gestolen uit bedrijf
Heerhugowaard, dinsdag 27 augustus 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Gildestraat. Men kwam binnen door het vernielen van een raam aan de achterzijde van het pand. Vanuit het bedrijf werd een kluis ontvreemd. In deze kluis bevonden zich naast een onbekende hoeveelheid geld een aantal waardepapieren en cadeaubonnen.

Hardrijders bekeurd
Heerhugowaard, 26 augustus 2002.
De politie heeft tussen 07. 00 en 09.00 uur een snelheidcontrole gehouden op de Vondellaan, waar maximaal 50 km per uur is toegestaan. Het was een controle op kenteken, waarbij overtreders werden geflitst. Van de 550 passanten, reden er 174 te hard.

NOORDKOP

Auto in brand
Oosterend, maandag 26 augustus 2002.
Op maandagmiddag omstreeks 16.15 uur reed een 78-jarige man uit Den Burg in zijn personenauto over de Oost in Oosterend. Toen hij zijn auto stil langs de kant van de weg had gezet kwam een getuige aanrennen met een brandblusser. Het bleek, dat de achterzijde van de auto in brand stond. Door de getuige en enkele omstanders kon het vuur worden gedoofd, zodat de ter plaatse gekomen brandweer alleen nog zijn waardering uit kon spreken. Vermoedelijk heeft het hete gas uit de kapotte uitlaat de brand veroorzaakt.

Motorrijder zoek
Waarland, maandag 26 augustus 2002.
Op maandagavond omstreeks 21.10 uur negeerde een motorrijder een stopteken, dat hem op de Weelweg in Waarland werd gegeven in verband met een alcoholcontrole. De motorfiets werd bij een woning teruggevonden. De motorhelm en handschoenen van de bestuurder lagen bij de inmiddels beschadigde motor. De bestuurder was vertrokken. Een getuige had hem zwemmend in de ringvaart weg zien vluchten. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de motorrijder.

Alcoholcontrole
Schagen, dinsdag 27 augustus 2002.
Op dinsdagmorgen omstreeks 01.25 uur werd op de Loet te Schagen een 35-jarige Amsterdammer in een personenauto gecontroleerd. De man bleek 300 ugl alcohol in zijn adem te hebben. Dat is juist iets meer dan de toegestane 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Medemblik, maandag 26 augustus 2002.
Op maandagmiddag werd tussen 13.15 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Markerwaardweg te Medembik. Van de 150 passanten reden er 15 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km per uur.

Alcoholcontrole
Medemblik, dinsdag 27 augustus 2002.
Op dinsdagmorgen omstreeks 00.40 uur werd op de Westersingel te Medemblik een 24-jarige Medemblikker in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 290 ugl. Dat is juist een slok meer dan de toegestane 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een boete van 190.

Inbraak in winkel
Hoorn, dinsdag 27 augustus 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag, mogelijk tussen 02.00 en 03.00 uur werd er ingebroken in een apotheek aan de Grote Beer te Hoorn. De daders kwamen binnen door de voordeur te forceren. Uit het pand werd een flatscreen monitor ontvreemd.

Politie zoekt getuigen
Benningbroek, maandag 26 augustus 2002.
Op maandagmiddag omstreeks 12.50 uur heeft de bestuurder van een zwarte Volvo Station een levensgevaarlijke manoeuvre uitgehaald op de Rijksweg A7 ter hoogte van Benningbroek. Een andere automobilist was bezig een auto in te halen toen de Volvo aangereden kwam. De Volvo probeerde van de rechterrijstrook naar de linkerrijstrook te komen door tussen de twee auto's door te rijden. Hier was de ruimte echter te krap voor waardoor hij met zijn linkerachterkant tegen de rechtervoorkant van de andere auto kwam. De bestuurder van deze auto kon zijn voertuig met moeite in bedwang houden. De bestuurder van de Volvo is na de aanrijding doorgereden. Een andere automobilist verklaarde dat de bestuurder van de Volvo al een tijdje asociaal aan het rijden was. De bestuurder van de Volvo was een blanke man van ongeveer 45 jaar met donker, kort naar achter gekamd haar. Naast deze man zat nog een persoon. De politie zoekt getuigen van dit voorval. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van Hoorn, tel. 0900-8844.