Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 27 augustus 2002

Op dinsdag 27 augustus 2002 heeft het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel onder andere de volgende besluiten genomen:

Aanbesteding/subsidiëring plan van Aanpak Support (zie BUC 002, 23 april 2002)
Van het ministerie van BZK heeft de gemeente bericht gekregen dat de subsidieaanvraag voor het Plan van Aanpak Support bijna geheel is gehonoreerd. Daarmee kan de gemeente aan de slag om de projecten uit te gaan voeren. Voor veel projecten zal daarbij gebruik worden gemaakt van de diensten een (welzijns)organisatie. Gezien de hoogte van de subsidiebedragen zal selectie van de organisaties voor een aantal projecten via openbare aanbesteding moeten plaatsvinden (v.a. 22.689,-). Voor veel projecten is het van belang dat de uitvoerende organisatie bekend is met de lokale situatie. Daarmee Is het niet altijd mogelijk om de voor openbare aanbesteding vereiste drie partijen te laten aanbesteden. Het college gaat ermee akkoord om in voorkomende gevallen in afwijking van de aanbestedingprocedure in deze gevallen de keuze te maken tussen een of twee aanbieders.

Grondverkoop aan de Stichting Buurtcentrum Capelle-West Het College heeft besloten om het perceel Willem Barendtzstraat 3 te verkopen aan de Stichting Buurtcentrum Capelle-West voor het bedrag van 1,-. De bouw van het nieuwe buurthuis op deze plaats is inmiddels bijna gereed. Het gebouw zal worden gebruikt door de buurtgroep Capelle-West en de IJsselkids. Het buurthuis moest verhuizen in verband met de uitbreiding van de basisscholen OBS-West en de Fontein op de oude locatie. In de overeenkomst is een terugkoopregeling opgenomen voor het geval dat de activiteiten worden beëindigd.

Kunstijsbaan, Huursom Kuwait
Op 8 oktober 2002 heeft de raad besloten de erfpacht overeenkomst met de stichting 400m kunstijsbaan op te zeggen. Tot die datum werd de huursom van de verkooppunten van Kuwait Petroleum met instemming van de gemeente rechtstreeks aan de Stichting overgemaakt als gemeentelijke bijdrage aan de IJsbaan. Op 5 februari heeft de gemeente aan Kuwait laten weten dat de huursom voor de verkooppunten aan de A. van Rijckevorselweg voortaan weer aan de gemeente dient te worden betaald. Kuwait houdt met instemming van de gemeente gedurende de juridische twist het verschuldigde bedrag in kas en zal dit onmiddellijk aan de gemeente overmaken wanneer deze daarom verzoekt.

Stand van zaken plan van aanpak Jeugd en Veiligheid Het ministerie van BZK heeft eenmalig een bedrag van 431.092,- ter beschikking gesteld voor projecten in het kader van het plan van aanpak Jeugd en Veiligheid. Het college is op de hoogte gesteld van de stand van zaken met betrekking tot de uitvoering daarvan. Voor een aantal projecten zijn daarbij verschuivingen in de budgetten opgetreden. Het Ministerie wordt daarvan op de hoogte gesteld. Voor een aantal projecten is voorgesteld een structurele bijdrage in de afwegingen voor de begroting 2003 mee te nemen.

Gedragscode Leerlingenvervoer
In het verleden hebben zich enige problemen voorgedaan bij het leerlingen vervoer. Daarom heeft het college een gedragscode leerlingenvervoer vastgesteld zodat alle partijen weten waaraan ze gehouden zijn. De Capelse Taxicentrale (de belangrijkste uitvoerder) heeft ermee ingestemd. Tevens zijn de bushaltes in Capelle aangewezen als mogelijke opstapplaatsen voor het leerlingenvervoer. Er wordt nog bekeken welke daarvan ook daadwerkelijk als opstapplaats gebruikt gaan worden afhankelijk van het aantal leerlingen die in de buurt van een halte wonen. Dit kan dan een besparing in de kosten opleveren.

Recreatieschap Hitlandbos
Het college heeft ingestemd met de jaarrekening van het Recreatieschap Hitlandbos. Daaruit komt ook een nabetaling van 18.097 voort. Tevens is ingestemd met de ontwerpbegroting voor 2003 en de meerjarenraming 2004-2007 van het Recreatieschap Hitlandbos.

Huurovereenkomst met Stichting Capelse Muziekschool Het college heeft besloten tot het aangaan van een huurovereenkomst met de Stichting Capelse Muziekschool voor het pand aan de Fluiterlaan 400, reeds in gebruik bij de muziekschool. Een aantal bouwkundige knelpunten wordt nog opgelost.

Toekennen middelen schoolmaatschappelijkwerk voor IJsselcollege en Comenius College
Het college heeft besloten aan het IJsselcollege en het Comeniuscollege elk 15.883 en vanaf 2003 t/m 2006 jaarlijks elk 18.151 ter beschikking te stellen ten behoeve van het schoolmaatschappelijkwerk. Doordat beide Scholen in cofinanciering ook zelf 50% bijdragen aan de kosten kan het
schoolmaatschappelijkwerk op de scholen hiermee worden verdubbeld.

Plan van aanpak Burgerjaarverslag en handvest Het college heeft ingestemd met het instellen van een projectgroep om te komen tot een burgerjaarverslag en een burgerhandvest.

Fascinatio fase 1 tweede gedeelte
Na openbare aanbesteding heeft het college de directeur van de sector Ruimte gemachtigd om VLD Infra BV opdracht te geven tot het woonrijp maken van Fascinatio 1e fase 2e gedeelte voor een bedrag van 560.000,00 exclusief BTW.

Bermweg - Oost fase 1
Na openbare aanbesteding heeft het college de directeur van de sector Ruimte gemachtigd om de combinatie bestaand uit Aann. Mij. G van Herk Tzn. BV, Van Delft Infra en Hazebroek & Tamerus BV, opdracht te geven tot de reconstructie van de Bermweg Oost fase 1 voor een bedrag van 1.393.000,00 exclusief BTW.