Gemeente Son en Breugel


Meubelplein Ekkersrijt wordt groter
27-08-2002
Meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel wordt de komende jaren voor ongeveer 25 miljoen euro gemoderniseerd en flink uitgebreid. Het moet daarbij een meer naar buiten gericht karakter krijgen, met meer parkeergelegenheid en een breder aanbod. De nieuwe 'meubelboulevard' zal naar verwachting in de loop van 2005 worden geopend.

Dat zegt een woordvoerder van verhuurder Altera Vastgoed NV in Haarlem. 'Het wordt een boulevard die voldoet aan de eisen van deze tijd. Veel wervender naar buiten toe, en met een andere, meer transparante bouw.'
De renovatie, die medio volgend jaar start, wordt op verzoek van Altera uitgevoerd door de gespecialiseerde ontwikkelaar ING Vastgoed. De haalbaarheid van het plan en de grote lijnen van de vernieuwing worden momenteel besproken door de betrokken partijen (Altera, ING en de winkeliers) waarna in het najaar het uitgewerkte plan zal worden gepresenteerd.

Assortiment

Het in 1988 geopende meubelplein krijgt volgens de woordvoerder een heel ander aanzien. Ongeveer 7000 vierkante meter winkeloppervlak wordt daartoe gesloopt en er worden nieuwe winkels bij gebouwd. Het vloeroppervlak gaat van 26.000 naar 44.000 vierkante meter en er komen meer winkels met een aanvullend assortiment. Het parkeerterrein komt op het dak van een deel van het complex te liggen. De routing voor het publiek zal deels veranderen en de ontsluiting van het geheel komt aan de buitenzijde. Het nieuwe complex zal als geheel ook gericht zijn op de andere winkels in de directe omgeving, zoals Ikea.
Per 1 september komt het pand van Mijnders Meubelen leeg te staan. Deze meubelzaak trekt zich terug op de Randstad. Hoewel er volgens Altera genoeg gegadigden zijn die het willen huren, zal het gebouw waarschijnlijk leeg blijven staan. Het kan dan tijdens de renovatie van het meubelplein fungeren als wisselpand voor winkeliers wier zaak gesloopt wordt. 'Het is een groot gebouw waar we eventueel verschillende winkels tijdelijk in kunnen onderbrengen', aldus de woordvoerder.

Bron: Eindhovens Dagblad 27 augustus