Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 27-08-2002 Mediaberichten 27 augustus (laatste berichten)

Auto op hol richt ravage aan

VENLO Een 86-jarige automobilist uit Venlo, merkte dat hij maandagmiddag bij het wegrijden vanaf een parkeerplaats aan de Veldzuring geen controle over de auto meer had. Door onbekende oorzaak ging de auto steeds harder rijden. De auto reed de steunpaal van de slagboom omver en ploegde door het plantsoen richting rijweg. Daar schaafde de steeds harder rijdende auto een geparkeerde auto. Waarna de auto de weg overstak en tegen een scheidingsmuurtje botste. Daardoor kantelde de auto en kwam uiteindelijk tegen de zijgevel van een woning tot stilstand. De gevel van de woning raakte ontzet. Hoe ernstig is niet bekend. Voor de bestuurder is een ambulance gewaarschuwd. Over zijn letsel is nog niets bekend.

LIMBURG-NOORD Verkeershandhavingsteam schrijft 569 bekeuringen uit

LIMBURG-NOORD Het Verkeershandhavingsteam heeft bij verkeerscontroles in Neer, Tegelen, Venlo en Neer 569 bekeuringen uitgeschreven.

NEER - Op de Napoleonsweg zijn maandag 313 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 3320 gecontroleerde voertuigen bedroeg 81 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 187,00.

TEGELEN - Op de Venloseweg zijn maandag 222 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 5810 gecontroleerde voertuigen bedroeg 124 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. De officier van justitie zal beslissen wat er met deze snelheidsovertreder gebeurd. Op de Kaldenkerkerweg zijn maandag acht automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en een bromfietser is bekeurd voor het niet dragen van de helm.

VENLO Op de Hagerhofweg zijn maandag 26 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Verder is één automobilist bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en één automobilist is bekeurd voor niet handsfree bellen.

LIMBURG-NOORD 182 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij verkeerscontroles in Panheel, Beegden en Horn, Venlo en Egchel 182 bekeuringen uitgeschreven.

PANHEEL - Op de Heelderweg zijn maandagmiddag met behulp van een lasergun 22 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 71 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00.

BEEGDEN - Op de Heerstraat Noord zijn maandagavond zes bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor te hard rijden (5) en het niet dragen van de autogordel (1). De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 69 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 63,00.

HORN - Op de Rijksweg zijn maandagavond zestien bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor te hard rijden (13), niet dragen van een helm op de bromfiets (2) en het niet hebben van een geldige APK (1).

VENLO - Op de Weselseweg zijn dinsdag 40 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 620 gecontroleerde voertuigen bedroeg 82 km/uur waar maximaal 60 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 92,00.

EGCHEL - Op de Roggelseweg zijn dinsdag 98 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 830 gecontroleerde voertuigen bedroeg 135 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 327,00.