Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 27/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Zwerver aangehouden in Topolis

BREDA: Vannacht kreeg de politie omstreeks 01.30 uur een melding dat ingebroken zou zijn in de horecazaak Topolis in het stadspark Valkenberg. Ter plaatse bleek dat een beveiligingsmedewerker gezien had dat een man wegdook achter de bar. De politieagenten doorzochten de zaak. Achter de drankenkast zagen zij een berg met schorten liggen. Bij het weghalen van deze schorten zagen zij een man geknield op de grond zitten. Hij hield een halfvol flesje Bacardi Breezer in zijn handen. De man is aangehouden op de verdenking van inbraak. Hij vertelde vandaag dat hij door Nederland zwerft en Topolis had uitgekozen als slaapplaats. Hij was door inklimming binnengekomen. Hij krijgt een proces-verbaal. Het betreft een 37-jarige zwerver.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden:

BREDA: Vannacht heeft de politie op de Adriaan van Bergenstraat omstreeks 02.05 uur een 36-jarige zwerver aangehouden ter zake auto-inbraak.

De politie kreeg een melding dat er een auto-inbreker actief was op de parkeerplaats aldaar. In een Peugeot zagen de agenten dat de linkerachterruit van een Peugeot vernield was. In de auto zat de inbreker op zijn gemak uit een snoepzakje te eten. De man is aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij gaf de inbraak toe. Hij had met een schaar de ruit ingeslagen. De auto had hij uitgekozen omdat er voor hem zichtbaar een fles water in lag. De politie heeft nabij deze auto nog een plastic zak aangetroffen waarin een autoradiocassetterecorder lag afkomstig uit een andere auto. De politie onderzoekt de herkomst hiervan.

Taxichauffeur mishandeld

BREDA: Een 26-jarige taxichauffeur is gisteravond op de Beekstraat omstreeks 23.40 uur door een nog onbekende man mishandeld.

De chauffeur stond midden op de rijbaan stil om zijn rittenstaat bij te werken. Een ongeduldige automobilist claxonneerde waarna de chauffeur de auto verplaatste. Dit was echter kennelijk niet snel genoeg gebeurd, want de man liep naar de taxichauffeur en sloeg hem door het geopende raam met gebalde vuist in het gezicht. De chauffeur heeft daardoor een opgezwollen linkerkaak. Na deze vuistslag bleef de dader nog even staan vloeken en tieren. Daarna reed hij weg. De politie Tuinzigtlaan stelt een nader onderzoek in.

Politie incasseert openstaande geldboetes

BREDA: Gistermiddag is omstreeks 16.0 uur op de Bernard de Wildestraat een 29-jarige Bredanaar aangehouden. De man reed in een onverzekerde auto en een verlopen APK. Tevens stond er nog 114 euro aan geldboetes open. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft de boetes betaald. Ook een 24-jarige Bredanaar had nog een rekening te vereffenen. Hij werd gistermiddag met zijn auto gecontroleerd op de Biesdonkweg. Voor hem stond nog 852 euro open. Hij had zelf 336 euro bij zich. De rest is door een vriend betaald, waarna hij om 18.15 uur is heengezonden

Heler van trui aangehouden

BREDA: Een 17-jarige Bredanaar werd gisteren door de politie aangehouden ter zake heling.

Agenten zagen dat hij omstreeks 15.40 uur op de Haagdijk een trui toonde aan twee andere jongens. De trui was zichtbaar voorzien van een zgn. weaver(detectiemiddel) welke verwijderd wordt als een trui wordt afgerekend. Aan de trui hing nog een prijskaartje van 95 euro. Hij is aangehouden. Aan het bureau vertelde hij dat hij de trui van een bekende had gekocht voor 25 euro en dat hij wel wist dat het geen 'zuivere koffie' was. Hij heeft een AU-dagvaarding gekregen ter zake heling. De trui bleek afkomstig te zijn uit een warenhuis in de Barones.

Inbraak bedrijfspand

BREDA: Twee gasten die zich verplaatsten op een scooter hebben vannacht omstreeks 03.30 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Nijverheidsingel. Ze sloegen een raam aan de voorzijde in en hebben uit een kantoorruimte twee computers gestolen. Een getuige zag de daders wegrijden. De politie heeft nog een onderzoek ingesteld doch de dieven niet meer aangetroffen.

Man zoekt slaapplaats in tuin

BREDA: Vanmorgen is om 06.15 uur, in de achtertuin van een woning aan de Christiaan Huijgenstraat een 46-jarige Bredanaar aangehouden ter zake erfvredebreuk. Door over een muur te klimmen, kwam hij in de tuin terecht en ging daar slapen. De bewoners waren hier niet van gediend en wilden hem weg hebben. De bewoners vorderden hem de tuin te verlaten. Hieraan werd door de man niet voldaan. Daarop is hij door de politie aangehouden ter zake erfvredebreuk. Bij de aanhouding pleegde hij verzet. Hij was onder invloed van alcohol en is ingesloten. Hij is vanmiddag, nadat hij was ontnuchterd, omstreeks 15.00 uur in vrijheid gesteld.

Mishandelingen

ZUNDERT: Een 17 jarige inwoner van Zundert heeft aangifte gedaan van mishandeling. Zaterdagmorgen, omstreeks 02.30 uur, fietste hij op de Bredaseweg te Zundert. Toen hij langs de voorkant van het café reed kwam een groepje van 5 personen op hem af. Zij trapten hem van zijn fiets en bleven op hem inslaan en schoppen. Een uitsmijter van genoemd café greep in. De daders zijn onbekend. Het slachtoffer heeft kneuzingen in zijn gezicht en een lichte hersenschudding opgelopen ten gevolge van de mishandeling.

ZUNDERT: Diezelfde nacht vond omstreeks 03.00 uur, nog een vechtpartij plaats bij eerdergenoemd café aan de Bredaseweg te Zundert, waarbij een 18 - jarige inwoner van Rijsbergen betrokken was. Ook hij deed aangifte mishandeling. Hij was door enkele jongens geslagen waarvan er één een scooterslot gebruikte. Hij had er onder meer een gekneusde pols en enkele verrekte spieren aan overgehouden. Ook bij deze vechtpartij waren meerdere jongeren betrokken.

Man niet eens met bekeuring

BREDA: Agenten hebben gistermiddag op de Boschstraat te Breda een 49-jarige man uit Wagenberg aangehouden. Tijdens hun surveillance zagen de agenten een foutief geparkeerd voertuig staan. Zij schreven een bekeuring uit. Terwijl zij hier mee doende waren, kwam de bestuurder ter plaatse. De man was het niet eens met de bekeuring en begon de agenten te beledigen. Hij stapte vervolgens in zijn auto, terwijl de agenten doende waren met het noteren van zijn personalia. De Hierop wilden de agenten hem aanhouden. De verdachte startte echter de auto en reed achteruit, terwijl een van de agenten het portier aan de bijrijders kant geopend had. De agent moest in de auto springen om letsel te voorkomen. De agent die aan de bestuurderskant stond slaagde erin de autosleutels via het portier aan de bestuurderskant uit het contactslot te halen. Hierna is de man die zich verzette, aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Inbraak bedrijf

MOERDIJK: Is gisteren aangifte gedaan van inbraak in een bedrijf aan de Patrijsweg te Moerdijk. Uit onderzoek bleek, dat men een gat in de omheining had geknipt en vervolgens een deur hadden geforceerd. Uit het pand werden twee laptops gestolen. Er was wel alarm afgegaan, maar de sleutelhouder kwam niet ter plaatse

Tasjesroof

ZEVENBERGEN: Gisteravond heeft op de Noordhaven te Zevenbergen een tasjesroof plaats gevonden. Aldaar bleek een 67-jarige vrouw uit Griekenland te zijn beroofd van haar tas. Deze vrouw was vanuit Griekenland overgekomen vanwege een sterfgeval in haar familie. Gisteravond liep ze over de Molenstraat in de richting van het centrum. Ze had haar tas over de schouder hangen. Ze werd vanachter benaderd door een verdachte en deze trok de tas van haar schouder. Daarbij werd ze nog geduwd en kwam ze ten val. Ze blesseerde daarbij haar hand en knie. Het gaat vermoedelijk om een getinte jonge man. Zij heeft verder verteld, dat zij een persoon in een rode auto heeft staande gehouden en dat die man de dader nog achtervolgd heeft. De politie zou graag met deze getuige in contact willen komen. Het team Moerdijk is bereikbaar via 0900-8844.

Diefstal uit woning

ZEVNBERGEN: Is gisteren aangifte gedaan van diefstal geld uit een woning aan de Willem III straat te Zevenbergen. Aldaar was een handtas even onbeheerd achter gebleven en heeft vermoedelijk iemand kans gezien het geld uit deze tas weg te nemen.