Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, dinsdag 27 augustus 2002

Datum: 27/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Vernieling bestelauto
In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 augustus werd een personenauto van het merk Mercedes Benz bekrast, toen deze geparkeerd stond op de Stadshillen te Steenbergen. Met een scherp voorwerp werd een lange kras in de lak van de bestelauto aangebracht. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Diverse ruiten vernield
Bij de politie zijn de afgelopen dagen meerdere meldingen binnen gekomen van vernielde ruiten. Het betreft een ruit van een bouwkeet aan de Vierlinghweg te Bergen op Zoom, een drietal ruiten van het wijkgebouw op de Bergse Plaat, een ruit bij de peuterspeelzaal op de Boulevard, een tweetal ruiten van een bedrijfspand aan de Ooitas. Tevens werd een tweetal ruiten van een voertuig vernield, dat geparkeerd stond aan de Oudland. De politie heeft in alle gevallen aangifte van vernieling opgenomen.

Aanrijding
Op de Gagelboslaan heeft maandagmiddag rond 15.15 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een 44-jarige fietser uit Ossendrecht. De 32-jarige bestuurder van de personenauto verleende de fietser geen voorrang waardoor deze ten val kwam. De fietser raakte licht gewond.

Inbraak verijdeld door slaperige bewoonster
Bij een woning in de Schimmelpennincklaan heeft men geprobeerd in te breken, terwijl de 72-jarige bewoonster op de bank lag te slapen. Toen de vrouw wakker werd, zag ze twee vreemde personen bij haar in de kamer staan. Ze heeft de twee aangeroepen, waarop deze snel de woning hebben verlaten. Vermoedelijk had de bewoner de sleutel van de achterdeur aan de buitenzijde op de deur laten zitten.

TEAM RUCPHEN

Politie houdt nog twee verdachten aan voor brandstichting In het onderzoek naar de brandstichting van de cafetaria te Schijf werden woensdagochtend wederom 2 jongemannen aangehouden, beiden minderjarig en woonachtig te Schijf. Eén van de eerder aangehouden verdachten werd in overleg met het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld. De overige drie betrokkenen (een 16-jarige man, een 17-jarige en een 20-jarige man, allen afkomstig uit Schijf) worden morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris te Breda.

Valse creditcards
Door een medewerker van een pompstation aan de Rijksweg A58 te Rucphen werd aangifte gedaan van betalen met valse creditcards. In totaal werd voor 205 gekocht aan telefoonkaarten, sigaretten etc. Het betrof twee mannen in een rode BMW. De politie stelt een onderzoek in.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Politie houdt twee verdachten van mishandeling aan Maandagmiddag omstreeks 17.00 uur werd een 31-jarige man uit Roosendaal door een groepje jongeren mishandeld in het Emile van Loonpark in zijn woonplaats. Het slachtoffer dacht in een van de jongeren de dader te herkennen, die eerder dit jaar een mobiele telefoon van hem had gestolen en sprak de jongen daarop aan. De woordenwisseling die hierop ontstond, liep uit op een mishandeling. Toen het slachtoffer naar het bureau kwam om hiervan aangifte te doen, liep juist een van de daders, voorbij. Deze 18-jarige man uit Roosendaal kon, na een korte achtervolging, door de politie worden aangehouden. Even later kon een 23-jarige man uit Roosendaal voor hetzelfde feit door de politie worden aangehouden. Beide verdachten zijn inverzekering gesteld.

Inbraak Zoomvlietcollege
Maandagavond rond 22.30 uur werd melding gedaan van inbraak in het Zoomvlietcollege. Medewerkers van de bewakingsdienst zagen bij hun komst drie jonge mannen wegvluchten. Zij hebben de achtervolging ingezet maar helaas de mannen niet aan kunnen houden. Vermoedelijk hebben de daders vanuit een van de lokalen verschillende kleine goederen (o.a. schrijfwaren) meegenomen. Het Zoomvlietcollege zal nog aangifte bij de politie doen.