Provincie Limburg

Versterking bestuurskracht Midden-Limburg

Gedeputeerde Haazen: "Tijd rijp voor verdere stappen"

Volgens gedeputeerde Jan Haazen is de tijd rijp om verdere stappen te zetten om de bestuurskracht in Midden-Limburg te versterken. Volgens Jan Haazen blijkt uit de discussie dat er een groot draagvlak bestaat om verschillende varianten die bijdragen tot een versterking van de bestuurskracht af te wegen. Uit de rapportage van de visitatiecommissie komt naar voren dat versterking van de bestuurskracht van gemeenten in Midden-Limburg noodzakelijk is.

Dat leidde ertoe dat de gemeenten in de "Tuin van Limburg" (Haelen, Heel, Heythuysen, Hunsel, Roggel en Neer en Thorn) het initiatief hebben genomen om te praten over de vorming van één gemeente. De gemeenten Ambt Montfort, Roerdalen, Maasbracht, Swalmen, Roermond en Echt/Susteren kwamen met een voorstel om de samenwerking te intensiveren. Daartoe sloten de gemeenten het "Pact van Sint Odiliënberg."

"Er wordt alleen verschillend gedacht over de manier waarop je de slagkracht kunt verbeteren," constateert Jan Haazen. "De komende maanden zal duidelijk moeten worden hoe die discussie zich ontwikkelt."
27-8-2002 17:14