Gemeente Bergen op Zoom


Waterloop de Grebbe als Rijksmonument

2 van 1

Waterloop De Grebbe

Verzoek tot aanwijzing als Rijksmonument

Door de Vereniging Binnenstad Bergen op Zoom is aan de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen verzocht om de waterloop de Grebbe aan te wijzen als rijksmonument. Dit verzoek is door de staatssecretaris in behandeling genomen en doorloopt nu de daarvoor vastgestelde procedure op grond van de Monumentenwet 1988.

De gemeenteraad is verzocht om de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen een advies uit te brengen over de aanvraag. Eén van voorgeschreven eisen is dat de belanghebbenden in de gelegenheid worden gesteld zich te doen horen over de aanvraag. Belanghebbenden en verzoeker zijn dan ook door burgemeester en wethouders uitgenodigd om te worden gehoord.

De hoorzitting
De hoorzitting vindt plaats op woensdag 28 augustus 2002 om 20.00 uur in de aula van het Centrum voor de Kunsten, Burg. Stulemeijerlaan 3 te Bergen op Zoom.
Door de portefeuillehouder monumentenzorg, wethouder G.A.A.J. Janssen, zal een toelichting worden gegeven op de bedoeling van de aanvraag en de daaruit voortvloeiende consequenties. Verder wordt toelichting gegeven over het noodzakelijk partieel herstel/restauratie van de strengen 7 en 8 van de Grebbe. Dit is het gedeelte tussen de Nieuwstraat en de Steenbergsestraat.

Naar verwachting zal de gemeenteraad zijn advies uiterlijk in zijn vergadering van 31 oktober 2002 het aan de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen uit te brengen advies vaststellen.