Athlon Groep

PERSBERICHT HALFJAARCIJFERS 2002

ATHLON STELT WINST BIJ

Hoofddorp, 28 augustus 2002

Athlon Groep (autoleasing, verhuur en autoschadeherstel) heeft in het eerste halfjaar van 2002 de netto omzet , zien dalen met 17% tot ¤ 529 mln (1e halfjaar 2001 ¤ 636 mln). De belangrijkste verklaring hiervoor vormt de verkoop van de dealeractiviteiten in 2001.

Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening vóór belasting en afschrijving van goodwill daalde met 25% tot ¤ 15,1 mln (1e halfjaar 2001: ¤ 20,1 mln).

Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening na belasting en voor afschrijving van goodwill bedroeg ¤ 13,9 mln (2001: ¤ 12,2 mln), een stijging van 14%.

De eerder aangekondigde buitengewone last in verband met de sluiting van CC Raule in Duitsland, bedraagt ¤ 13,5 mln. Na aftrek van deze lasten en ¤ 0,1 mln voor afschrijving van goodwill komt de nettowinst uit op ¤ 0,3 mln.

Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening na belasting en voor afschrijving van goodwill, exclusief het resultaat van de dealerbedrijven in 2001 en CC Raule, nam met 6% toe tot ¤ 15,4 mln.

Door het uitblijven van herstel van de voor Athlon relevante markten in 2002 is de Raad van Bestuur terughoudend in haar verwachting en voorziet zij voor geheel 2002 een resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening na belasting en voor afschrijving van goodwill en exclusief CC Raule van ¤ 25,0 mln.

Kenmerken eerste halfjaar 2002

Automarkten in geheel Europa lieten onder invloed van de verslechterde economische omstandigheden een terugval zien. Leasemarkten in de voor Athlon relevante landen lieten een geringe groei zien. Het volume van de schadeherstelmarkt in Nederland en België bewoog zich op hetzelfde niveau als in 2001.

De negatieve economische ontwikkelingen van de afgelopen periode troffen de verhuurmarkten hard hetgeen zich uitte in een forse uitval van de vraag, ook in het zakelijk marktsegment. Vrijwel overal was sprake van sterke vlootafbouw en dalende resultaten.

De negatieve effecten van de economische ontwikkelingen hadden ook invloed op de verhuurbedrijven van Athlon. De lease- en schadeherstelactiviteiten lieten groeicijfers zien bóven het marktgemiddelde.

De verkoop van de dealerbedrijven in Nederland en het besluit tot sluiting van CC Raule in Duitsland heeft een wijziging gebracht in de geografische omzetverdeling.

Geografische omzetverdeling (x ¤ mln)

Zie het origineel http://www.athlon.nl/dutch/do...ijfers%202002.PDF .


Athlon Groep