Provincie Friesland


Terug pompebled DS Beslútelist 27 augustus 2002

Dizze tekst wurdt op it stuit oerset yn it frysk Gedeputeerde Staten hebben de besluitenlijst van de vergadering van dinsdag 20 augustus vastgesteld.
Besluitenlijst beschikbaar Mededelingen
Gedeputeerde Staten hebben de staf een notitie laten maken over de gevolgen van het regeerakkoord voor de provincie Fryslân. Los van de korting op het provinciefonds staan er niet veel zaken over Fryslân in het regeerakkoord. De Zuiderzeelijn komt ter sprake met de mededeling dat het kabinet akkoord gaat met de bestaande afspraken, maar geen bijdrage zal leveren aan een eventuele overschrijding van de begroting. Punten

1.Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten om PS voor te stellen akkoord te gaan met de ombouw van de kruising in de provinciale weg N356/Boppewei tot een rotonde. Hiervoor wordt 105.00,00 uitgetrokken. Vervolgprocedure: Provinciale Staten 18 september 2002 Stuk beschikbaar. 2.De afgelopen jaren heeft de provincie onderhoudsbeleidskaders laten opstellen voor de provinciale infrastructuur. Voor enkele onderdelen moet nog werk gedaan worden. Het budget daarvoor is in 2001 niet volledig gebruikt wegens vertrek van een medewerker en daardoor toegevoegd aan de algemene reserves. Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met een begrotingswijziging van 40.400,00 om in 2002 de laatste werkzaamheden voor de onderhoudsbeleidskaders te laten uitvoeren. Vervolgprocedure: Hoorzitting W&M, 9 september 2002 3.Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met het voorstel om de aansluitingen van de Markowei en de Westkern nabij Kootstertille op de provinciale weg N369 te onttrekken aan het openbaar verkeer. Het gaat hierbij om het samenvoegen van twee kruispunten tot een rotonde, waarbij de genoemde aansluitingen komen te vervallen.
Stuk beschikbaar. 4.Met de reorganisatie verdwijnt de functie van nautisch controleur/sluiswachter te Lemmer. Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met het voorstel om de status van de dienstwoning die bij deze functie hoort te wijzigen van dienstwoning categorie 1 naar categorie 2, vrije verhuur/eigendom.
Stuk beschikbaar. 5.Gedeputeerde Staten hebben vandaag kennisgenomen projectvoorstel NOLIMP-WFD (NOrth Sea Regional and Local IMPlementation of the Water Framework Directive) en ingestemd met een bedrag van 200.000,00 aan cofinanciering. NOLIMP-WFD is een project van het Interreg IIIb-regio Noordzee-programma waarbij op regionaal niveau praktische ervaring wordt opgedaan met het implementeren van de Kaderrichtlijn Water. In het project zullen verschillende internationale partners samenwerken.
Vervolgprocedure: Commissie AEZ, 11 september 2002 Stuk beschikbaar. 6.Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met het projectvoorstel "FLOWS" met een bedrag van 120.000,00 aan cofinanciering. "FLOWS" is een project van het Interreg IIIb-regio Noordzee-programma waarbij het leven met overstromingsrisico's wordt onderzocht. Fryslân heeft hierbij in de voorbereiding samengewerkt met Groningen en Flevoland.
Vervolgprocedure: Commissie AEZ, 11 september 2002 Stuk beschikbaar. 7.Gedeputeerde Staten hebben vandaag vastgesteld dat het besluit van PS van 19 juni 2002 over de vaststelling van het tijdelijk reglement betreffende de samenstelling, taak en werkwijze van de hoorcommissie van de provinciale staten van Fryslân, een referendabel besluit is in de zin van de Tijdelijke referendumwet. 8.Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met de formele toezegging om het monitoringonderzoek van it Fryske Gea in Noard Fryslân Bûtendyks te ondersteunen met een jaarlijks bedrag van 29.448,00 tot 2005. 9.Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met het vervolgtraject voor de rondweg Franeker 2e fase. De inspraak zal plaatsvinden in september/oktober van dit jaar. De geplande uitvoering zal starten in 2004.
Stuk beschikbaar. 10.Gedeputeerde Staten hebben vandaag ingestemd met het beschikbaar stellen van 188.000,00 voor het project "Kromme Grouw". Dit is een project van wetterskip 'Marne Middelsee' waarbij oevers en kaders integraal worden aangepakt.
Vervolgprocedure: Commissie AEZ, 11 september 2002 Stuk beschikbaar.

Laatste wijziging: 28-8-2002 , Yfke Faber.