Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 28/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Grote verkeerscontrole in Moerdijk

MOERDIJK: Op 28 augustus 2002 werd een grootscheepse verkeerscontrole gehouden te Moerdijk. De controle vond plaats tussen 07.30 en 13.30 uur. Aan de controle werd deelgenomen door politiemensen uit het gehele District Breda, de koninklijke Marechaussee, Het Korps landelijke Politiediensten, de Douane, Milieumensen en de Rijksverkeersinspectie.

Door motorrijders werden de te controleren voertuigen opgehaald vanaf Rijksweg 16 en Rijksweg 17 en begeleid naar het terrein van Rijkswaterstaat te Moerdijk. Aldaar werden de vrachtwagens en bestelwagens en aanhangwagens gewogen en gecontroleerd. In totaal werden 168 voertuigen gecontroleerd. Van de gecontroleerde voertuigen werden er een flink aantal niet in orde bevonden. Zo werd er tegen 5 bestuurders van vrachtwagens proces verbaal opgemaakt ivm overbelading. Tegen 1 vrachtwagenchauffeur werd verbaal opgemaakt ivm overtreding van de rijtijdenwet. Bij 7 bestuurders was het rijbewijs niet in orde en eveneens bij 7 bestuurders het kentekenbewijs niet in orde. 7 keer werd geverbaliseerd omdat geen autogordel werd gedragen en tegen 3 bestuurders werd verbaal opgemaakt omdat ze niet handsfree zaten te telefoneren. Twee verbalen werden opgemaakt ivm de milieuwetgeving. Bij 11 voertuigen werden rijtechnische gebreken geconstateerd. 1 bestuurder reed zonder kentekenplaten. 1 x werd verbaal opgemaakt ivm de opiumwet en 1 x werd een bestuurder verbaliseerd ivm de wapenwetgeving. Hij had namelijk een stiletto in zijn bezit. Door de douane werd nog een drietal bestuurders beboet daar ze in hun voertuig zogenaamde rode gasolie hadden getankt

Auto-inbreker aangehouden

BREDA: Een 45-jarige Bredanaar is vanmiddag omstreeks 12.15 uur aangehouden op de Bernard de Wildestraat te Breda. De man wordt verdacht van een aldaar gepleegde auto-inbraak. Werklui die de inbraak zagen gebeuren waarschuwden de politie. De eigenaar die ter plaatse kwam werd door de auto-inbreker bedreigd. De politie heeft de verdachte in de omgeving aangehouden. Hij wordt ook verdacht van een auto-inbraak gepleegd op 23 augustus jl. De verdachte is in verzekering gesteld.

Winkeldief steelt elektrische tandenborstel

BREDA: Een 31-jarige Bredanaar werd dinsdagmiddag 37 augustus jl. omstreeks 16.30 uur in een winkel op de Ginnekenstraat betrapt op de diefstal van een elektrische tandenborstel. Hij de tandenborstel eerst op een andere plek in de winkel gelegd, waarna hij het onder zijn jas stopte. Hij rende de winkel uit achtervolgd door de bedrijfsleider en een medewerker. Een beveiligingsbeambte en enkele andere voorbijgangers hielden de dief op de Halstraat tegen. Agenten die belast waren met voetsurveillance hebben de verdachte overgenomen en aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal.

Agressieve winkeldievegge bijt omstander in arm

BREDA: Een 17-jarig meisje uit Breda werd dinsdag 27 augustus jl. omstreeks 16.25 uur in een zaak aan de Torenstraat betrapt op winkeldiefstal. Ze had een broek t.w.v. 67 euro in haar tas gestopt en wilde zonder te betalen de winkel uitlopen. Nadat ze was aangesproken door de medewerkster opende zij de tas en gaf de broek terug. Hierop probeerde de dievegge de winkel te verlaten, hetgeen belet werd door een medewerkster die haar aan haar rugtas vastpakte Hierop sloeg de dievegge de medewerkster in het gezicht en schopte tegen haar benen. Een omstander die het personeelslid wilde ontzetten werd door het meisje in zijn rechterarm gebeten. Uiteindelijk kon de dievegge onder bedwang worden gehouden totdat de politie haar over nam. Verdachte is overgebracht naar het politiebureau alwaar zij is verhoord en een proces-verbaal is opgemaakt. Verdachte zal zich voor haar gedrag voor de rechter moeten verantwoorden.

Inbraken in woningen

BREDA: Door vernieling van het sluitwerk van het toiletraampje is men in een woning aan de Polderstraat kunnen komen. De gehele woning doorzocht. Er zijn is sieraden weggenomen. Uit het buurtonderzoek blijkt dat de daders zich mogelijk op eden scooter verplaatsten. Ook in de Abeelstraat is vannacht ingebroken. Men heeft aan de achterzijde van de woning de schuifpui geforceerd. Er is elk geval geld, een ketting en audioapparatuur gestolen. Uit een studentenwoning aan de Acedemiesingel heeft vanuit de gang een fiets gestolen. Vermoedelijk was de achterdeur niet afgesloten.

Inbraak winkel, dader overlopen

BREDA: Een winkel aan de Boschstraat heeft omstreeks 05.00 uur bezoek gehad van een inbreker. De bewoners die boven het pand wonen, liepen naar beneden omdat het alarm afging. Zij zagen een man achter de kassa staan. Een van de bewoners werd door de inbreker vastgepakt waarna hij werd gedwongen de voordeur aan de straatzijde te openen. Er werd niets ontvreemd.

Aantreffen gestolen personenauto

BREDA: Op de Namenstraat is vandaag aangetroffen een rode Opel Kadettt v.v.h.k. LN-XJ-44, auto stond gesignaleerd voor de politie Geertruidenberg.

Woninginbraak

ETTEN-LEUR: In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een woning aan de Oostwiek. De inbreker kwam binnen via een klepraampje aan de achterzijde van de woning. Uit de woning werd een geldkistje met geld, een rijbewijs, een g.s.m., sieraden, een bankpas en een playstation ontvreemd.

Mishandeling

ETTEN-LEUR: Een medewerkster van een uitzendbureau aan de Bisschopsmolenstraat werd gistermiddag het slachtoffer van een mishandeling. Een ontevreden uitzendkracht kwam samen met haar vriend verhaal halen m.b.t. een betalingsgeschil. De vriend werd kwaad en gooide een koffiemok naar het hoofd van de medewerkster van het uitzendbureau. Daarna verliet het tweetal het uitzendbureau. Het slachtoffer ging erachteraan en pakte de dader vast. Hierop gaf de dader het slachtoffer een vuistslag tegen haar hoofd en ging er vandoor. Het slachtoffer heeft enkele builen op haar hoofd en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in naar de dader.

Inbraak in bouwcontainer

ETTEN-LEUR: Er werd ingebroken in een bouwcontainer op het industrieterrein aan de Zeedijk. Uit de container werd voor een bedrag van ongeveer 4000 Euro aan gereedschap gestolen.

Bedrijfsinbraak

ETTEN-LEUR: Gisteravond werden 5 a 6 inbrekers betrapt bij een inbraak in een bedrijf aan de Lokkerdreef. Een werknemer zag de inbrekers waarna deze vluchtten. De inbrekers wisten te ontkomen. Het is nog niet bekend of er iets gestolen werd.