Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, woensdag 28 augustus 2002

Datum: 28/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Snelheidscontrole
Op dinsdag 27 augustus 2002 is op een drietal plaatsen op snelheid gecontroleerd. Het betrof de navolgende plaatsen:

BERGEN OP ZOOM:
Op de Ravelstraat werd tussen 09:45 uur en 10:45 uur gecontroleerd. Het betreft hier een weg die is gelegen binnen de bebouwde kom en waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u. In totaal passeerden 244 voertuigen; een 30-tal overtreders kan een verrassingspakket van Justitie tegemoet zien.

Op de Burgemeester Wittelaan werd tussen 13:45 uur en 15:15 uur gecontroleerd. Ook hier betreft het een weg binnen de bebouwde kom, waar een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u. In totaal passeerden 203 voertuigen, waarvan 27 tal overtreders.

HALSTEREN:
Op de Tholenseweg werd tussen 11:10 uur en 12:15 uur gecontroleerd. Ook hier betreft het een weg binnen de bebouwde kom met maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was bij deze controle 80 km/u. Van de 267 passanten kunnen er 60 een bekeuring tegemoet zien.

Samenvattend blijkt bij deze controle 13% van de bestuurders zich schuldig te hebben gemaakt aan een snelheidsovertreding.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Rijden tijdens ontzegging
Dinsdagmorgen 27 augustus controleerde een surveillance van politie een 32-jarige Bergse automobilist. De man bleek tot maart 2003 een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben en daarnaast reeds 4 keer gesignaleerd te staan voor een geldboete. Na betaling is de verdachte heengezonden, onder achterlating van zijn auto, die in beslag werd genomen. Uiteraard krijgt de verdachte bovendien een procesverbaal voor het besturen van een motorvoertuig tijdens de rijontzegging.

TEAM RUCPHEN

Aanrijding met materiële schade
Dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur reed een 45-jarige man uit Hellevloetsluis over de rotonde bij de Noorderstraat te Sprundel. Hij vervolgde zijn weg richting St. Janstraat en nam de bocht naar rechts, de St. Janstraat op, iets te ruim. Hij botste daarbij met de voorzijde van zijn auto tegen de linkerflank van de auto van een 45-jarige man uit Breda. Beide auto´s raakten aanzienlijk beschadigd maar de bestuurders konden er hun weg mee vervolgen.

Diefstal uit auto
Een vrouw uit St Willebrord deed bij de politie aangifte van diefstal uit haar rode Fiat Cinquecento. De auto stond maandagnacht geparkeerd op de Weberstraat te St. Willebrord. Men heeft daar toen het linker portierslot geforceerd en de zilverkleurige radio-cd speler, met CD erin, gestolen. De waarde van die goederen bedraagt ruim 300 euro, de braakschade is nog niet bekend.

Diefstal fiets
Een vrouw uit Rucphen deed bij de politie aangifte van diefstal van haar fiets, een blauwe Sparta damesfiets t.w.v 100 euro. De fiets stond afgelopen weekend onafgesloten op de Trekvaart in Rucphen, op de binnenplaats van het appartementencomplex waar benadeelde woont.

Vals geld
Een vrouw uit St Willebrord deed bij de politie aangifte van het ontvangen van een vals briefje van 50 euro. Benadeelde heeft het geld ergens gedurende de afgelopen dagen in haar rijdende winkel in de gemeente Rucphen ontvangen bij het afrekenen van boodschappen. Ook bij een bank in Rucphen bleek gisteren bij het sorteren van geld een vals biljet van 50 euro te zitten.Het geld is door de politie inbeslaggenomen en wordt door de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek nader op echtheid gecontroleerd. Het komt namelijk wel eens voor dat na deskundig onderzoek een dergelijk biljet toch echt blijkt te zijn. Wanneer dat het geval is, wordt het biljet door de politie uiteraard keurig aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven.