ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 28 augustus 2002

ING kiest voor regionale organisatie bij ING Investment Management

ING heeft het voornemen haar grootste vermogensbeheerder ING Investment Management (IIM) samen te voegen met de regionale Executive Centers ING Americas, ING Asia/Pacific en ING Europe. Elk Executive Center zal dan de drie strategische pijlers van ING in zich hebben, te weten verzekeren, bankieren en vermogensbeheer.

Als gevolg hiervan zullen de financiële resultaten van de vermogensbeheeractiviteiten van ING worden gerapporteerd binnen de regionale Executive Centers en zal het Executive Center Asset Management niet langer als afzonderlijk mondiaal profit center fungeren. ING zal wel over de totale functionele winstbijdrage uit vermogensbeheer wereldwijd blijven rapporteren.

Alexander Rinnooy Kan, lid van de Raad van Bestuur, blijft functioneel verantwoordelijk voor alle vermogensbeheeractiviteiten van de Groep alsmede voor de wereldwijde coördinatie.

Met de nieuwe regio-indeling van IIM zullen de activiteiten op het gebied van geïntegreerde financiële dienstverlening van ING voor zowel de particuliere als de zakelijke klant verder worden versterkt door de strategische en operationele koppeling tussen de beleggingsonderdelen en de distributiekanalen verder te verbeteren.

De nieuwe structuur van IIM zal resulteren in de volgende benoemingen tot regionaal CEO:

IIM Europe, Angelien Kemna (momenteel Chief Investment Officer (CIO) van IIM). Zij blijft haar CIO-verantwoordelijkheden voor Europa behouden.

IIM Americas, Bob Crispin (momenteel President en CIO van IIM Americas).

IIM Asia/Pacific, Paul Scully (momenteel regiomanager voor IIM Asia/Pacific).

De drie regionale CEO's worden tevens lid van de respectievelijke regionale Executive Committees. Zij zijn ervoor verantwoordelijk dat IIM een volledig assortiment institutionele diensten en beleggingsfondsen levert aan de klanten binnen hun respectievelijke regio's en tevens voor de voortgaande ontwikkeling van IIM als mondiale speler.

Na een overgangsperiode zal Tom Balachowski, momenteel CEO van IIM, ING verlaten. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de wereldwijde vermogensbeheeractiviteiten van ING.

De overige onderdelen van ING Asset Management - ING Vastgoed, Baring Asset Management, Baring Private Equity Partners, Parcom en ING Trust
- blijven hiërarchisch en functioneel rapporteren aan Alexander Rinnooy Kan.

De betreffende ondernemingsraden in Nederland en Europa zullen worden geraadpleegd bij de implementatie van de nieuwe organisatiestructuur.

Persvoorlichting: Ward Snijders, + 31 20 541 6522