Ingezonden persbericht

Boek: '11.09.2001: Infographics in de Nederlandse Media'

Van de Vakgroep Infografiekenmakers Nederland

AMSTERDAM, 20020828 -- VIN, Vakgroep voor Infographicmakers Nederland, brengt een uitzonderlijk boek op de markt onder de naam '11.09.2001: Infographics in de Nederlandse Media'. Het boek biedt een overzicht van de infographics die in de Nederlandse media zijn verschenen naar aanleiding van de gebeurtenissen op 11 september afgelopen jaar. VIN werd vorig jaar in het leven geroepen door de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers BNO en Nederlandse Vereniging van Journalisten NVJ.

Wie een krant of tijdschrift openslaat zal merken dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van infographics. Infographics vertellen een verhaal in beelden en korte teksten, zodat op een overzichtelijke en doeltreffende manier informatie kan worden overgebracht. Om deze bijzondere vorm van visuele communicatie te bevorderen en om het vak van infographicmaker te stimuleren, startte BNO in het jaar 2000 de 'Infographics Jaarprijs'. Vorig jaar namen BNO, NVJ en enkele freelance infographicmakers het gezamenlijke initiatief om onder de naam VIN een aparte vakgroep op te richten voor de Nederlandse infographicmakers.

De uitgave '11.09.2001: Infographics in de Nederlandse Media' is een bundeling van de infografieken die in de verschillende Nederlandse kranten zijn verschenen naar aanleiding van de gebeurtenissen op 11 september 2001. Het boek geeft niet alleen een overzicht van de infografieken, ook vertellen de makers over de totstandkoming van hun infographic. Het boek geeft zo een kijkje in de keuken voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in deze opvallende vorm van visuele communicatie. De presentatie vindt plaats op 11 september 2002 tijdens het symposium van VIN in de School voor Journalistiek te Utrecht.

Het boek '11.09.2001: Infographics in de Nederlandse Media' is te bestellen via vin@infografieken.nl, via de NVJ op www.villamedia.nl/berichten/vinboek.htm of via telefoonnummer 035- 6239993. De prijs exclusief verzendkosten bedraagt 22,50 euro. De voorintekenprijs (tot 11/09/2002) bedraagt 12,50 euro exclusief verzendkosten. De prijs voor BNO- en NVJ-leden is 12,50 euro exclusief verzendkosten.



Ingezonden persbericht