Tie Holding NV

TIE: SAMENWERKING MET WERELDWIJD VERKOOPKANAAL IN ZICHT

woensdag, 28 augustus, 2002

Amsterdam

Het aan de Amsterdamse beurs Euronext genoteerde B2B integratie-softwarebedrijf TIE Holding N.V. ('TIE') maakt hierbij bekend een letter of intent te hebben ondertekend met een wereldwijde speler op het gebied van eCommerce. De samenwerking voorziet erin dat deze speler wereldwijd de software van TIE zal verkopen.

De uitoefening van het contract wordt pas definitief nadat beide partijen het eens zijn over de finale voorwaarden in het contract, en nadat de due dilligence en andere gebruikelijke condities zijn afgerond. Daarna wordt deze internationaal belangrijke speler een non-exclusief verkoopkanaal voor TIE voor het TIE Edge (Desktop Enabler) product. Het bereik van dit verkoopkanaal omvat naar verwachting de gehele wereld. Meer informatie wordt verstrekt door TIE nadat het finale contract rond is.

Vanwege een vertrouwelijkheidclausule in de samenwerkingsovereenkomst is TIE vooralsnog niet in staat de naam van deze belangrijke internationale speler te noemen. Deze zal worden bekend gemaakt zodra het contract definitief is.

De betreffende eCommerce-provider beschikt over een groot B2B eCommerce-netwerk met belangrijke handelspartners. Het bedrijf voorziet in eCommerce-oplossingen waarmee organisaties hun kwaliteit, snelheid en efficiency van hun supply chains kunnen verbeteren. Tot het uitgebreide wereldwijde klantenbestand behoren talloze bedrijven uit de Fortune 500 en hun respectievelijke handelspartners.

TIE Edge is ontworpen om kopers en leveranciers op een gemakkelijke manier op weg te helpen met elektronisch zakendoen. Het bestaat uit een op formulieren gebaseerde desktop XML/EDI-oplossing dat eenvoudig kan worden geïntegreerd met het backoffice-systeem van de gebruiker. Het omvat bovendien standaard integratiemogelijkheden met de populaire boekhoudprogramma's. Na maanden van due dilligence heeft dit bedrijf TIE Edge uitgekozen om het aan te bieden als een alternatieve software-optie aan haar klanten, en om additionele user communities uit te rollen voor haar grote klantenbestand.

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B Integration softwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de EuroNext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software- toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale 'service-providers' helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIE's belangrijkste software-toepassing is het 'Enterprise Portal Framework'. Dit stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om de daartoe benodigde productinformatie te beheren. Omdat de oplossingen van TIE zijn gebaseerd op jarenlange ervaring met zowel EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft en brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol- Rijk)
Tel: +31-20-658 99 03
Fax: +31-20-658 99 02
e-mail: info@TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.