Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 28 augustus 2002

* SLACHTOFFER AANRIJDING MET LETSEL OVERLEDEN

(Zie ook persbericht van 27/08/2002)
Dinsdagmorgen overleed een 18-jarige Rotterdammer in het Erasmus Medisch Centrum aan de gevolgen van een aanrijding met letsel. Maandagmiddag jl., omstreeks kwart over vier, raakte de 18-jarige Rotterdammer, samen met een 24-jarige Rotterdammer, zwaar gewond, toen zij op de Abraham van Stolkweg op hun bromscooter werden aangereden door een bestelbus, bestuurd door een 23-jarige automobilist uit Zoetermeer. De automobilist wilde op de Abraham van Stolkweg rechtsaf slaan, maar zag daarbij de rechtdoor rijdende bromscooter, waarop de beide Rotterdammers reden, over het hoofd. Beiden vlogen door de lucht en smakten tegen het wegdek. De 18-jarige Rotterdammer werd met een spoedtransport naar het EMC vervoerd, waar hij dinsdagmorgen aan zijn opgelopen verwondingen bezweek. De 24-jarige Rotterdammer werd via het Sint Franciscus Gasthuis later naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht vervoerd, waar hij met een hersenschudding en een been-, arm- en schouderfractuur werd opgenomen.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
Politiepersoneel van het district Zuid ontmantelde dinsdagmorgen in een woning in de Fazantstraat een hennepkwekerij, nadat medewerkers van Eneco bij een controle er een brandgevaarlijke situatie hadden aangetroffen. In totaal zo'n 160 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later op de dag vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij, die niet thuis bleek, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld. Ook politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster ontmantelde dinsdagmiddag in een loods aan de Koninginneweg een hennepkwekerij. Hier werden bijna 1000 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen en vernietigd. Tijdens het onderzoek in de loods werd een achttienjarige Rotterdammer aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* ZEEMAN ONDER STROOM
Dinsdagavond rond tien uur kwam een 29-jarige zeeman uit de Oekraïne aan boord van een zeeschip, dat afgemeerd lag in de Eemhaven, onder stroom te staan. De man was bezig midscheeps een stroomkabel van een koelcontainer aan te sluiten, toen hij plotseling onder 380 volt kwam te staan. Andere bemanningsleden sloten de stroomtoevoer af. De zeeman, die veel last had van diverse tintelingen werd door GGD-personeel voor nader onderzoek vervoerd naar het Medisch Centrum Rijnmond Zuid, locatie Zuiderziekenhuis. Door de Scheepvaartinspectie wordt een onderzoek naar de toedracht van het arbeidsongeval ingesteld.


* BEROOFD VAN GEVAARLIJKE MEDICIJNEN
Dinsdagmiddag deed een 73-jarige Rotterdammer aangifte van beroving. De man was zaterdagmiddag rond vier uur op de fiets op de West-Kruiskade door twee mannen beroofd van een plastic tas, waarin onder meer een grote hoeveelheid medicijnen zat. De medicijnen, waaronder schildkliertabletten Haldol, slaapcapsules Nortilen, harttabletten en anti-psychoticum Dipiperon, zaten in een doorzichtige plastic box met uitschuifbare laatjes, ook wel een weekbox genoemd. De vinder of vindster van deze gevaarlijke medicijnen, wordt verzocht ze af te geven bij een politiebureau of apotheek.


* ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL
Dinsdagavond rond negen uur liep een 24-jarige Rotterdammer, werknemer bij een containeroverslagbedrijf aan de Reeweg, letsel aan z'n rug en bekken op na een val van vier meter. De man maakte een misstap op een trap van een zogenaamde vancarrier, viel zo'n vier meter en kwam met z'n rug op een soort railing om de trap heen terecht. Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Avonduitgave dinsdag 27 augustus 2002

* VROUW BEROOFD
Dinsdagmorgen rond negen uur werd in de Hendrikstraat een daar lopende 18-jarige in Frankrijk wonende vrouw beroofd van haar schoudertas. De vrouw, die op familiebezoek in Rotterdam is, was met enkele familieleden op weg naar de markt, toen twee knapen op een fiets de tas tijdens het voorbijrijden van haar schouder trokken en met hun buit wegfietsten. In de tas van het slachtoffer zaten onder meer haar handtelefoon, paspoort en enkele persoonlijke bescheiden.


* SNELHEIDSCONTROLE WAALHAVEN ZUIDZIJDE
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield dinsdagmorgen tussen kwart over negen en elf uur een radarsnelheidscontrole in beide rijrichtingen op de Waalhaven Zuidzijde. Van de in totaal 925 passerende automobilisten hielden 269 zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/uur.


* VROUW VALT VAN VIER HOOG - GETUIGENOPROEP

Zondagavond 25 augustus omstreeks zeven uur viel een Roemeense vrouw (haar volledige identiteit is nog niet bekend) van de vierde verdieping van een flatgebouw aan de Menno ter Braakstraat. De vrouw werd ernstig gewond door de GGD overgebracht naar het EMC, waar zij later aan haar verwondingen overleed. De juiste toedracht van deze gebeurtenis is nog onduidelijk. Diezelfde avond meldden zich drie personen, ook Roemenen aan het bureau als getuigen. Omdat de drie, twee vrouwen van 20- en 22-jaar oud en een 25-jarige man tegenstrijdige verklaringen aflegden, werden zij aangehouden en ingesloten.

* De recherche wil graag meer duidelijkheid in deze zaak krijgen. Zij wil dan ook in contact komen met een man, 50/60 jaar oud gekleed in een camel-kleurig shirt, die het slachtoffer eerste hulp verleende nadat zij op straat terecht was gekomen. Maar ook met een (jonge)man op een brommer dan wel scooter, die verteld had dat hij de vrouw had zien vallen. Beide mannen of personen die anderszins informatie kunnen verschaffen, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Feijenoord-Ridderster, telefoonnummer 0900 - 8844.

Ochtenduitgave dinsdag 27 augustus 2002

* AANRIJDING MET LETSEL
Maandagmiddag omstreeks kwart over vier raakten op de Abraham van Stolkweg een 18-jarige en een 24-jarige Rotterdammer zwaar gewond, toen zij op hun bromscooter werden aangereden door een bestelbus, bestuurd door een 23-jarige automobilist uit Zoetermeer. De automobilist wilde op de Abraham van Stolkweg rechtsaf slaan, maar zag daarbij de rechterdoor rijdende bromscooter, waarop de beide Rotterdammer zaten, over het hoofd. Beiden vlogen door de lucht en smakten tegen het wegdek. De 18-jarige Rotterdammer werd met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd, terwijl de 24-jarige Rotterdammer via het Sint Franciscus Gasthuis later naar een ziekenhuis in Dordrecht werd vervoerd.


* VIER JEUGDIGE VERNIELERS AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield maandagmiddag rond half vier in de Zinkerstraat vier knapen, in leeftijd variërend van acht tot twaalf jaar, aan wegens vernieling en beschadiging aan zo'n vijftien in de Zinkerstraat geparkeerd staande auto's. Het viertal kreeg na verhoor op het politiebureau een alternatieve straf opgelegd, terwijl de toegebrachte schade aan de auto's op hen zal worden verhaald.


* VUURWAPEN EN PLAK HASJIESJ IN AUTO AANGETROFFEN

Dinsdagmorgen even na twee uur zette personeel van de Verkeerspolitie op de westbaan van de Rijksweg A16 een auto, met daarin vier inzittenden, aan de kant wegens te hard en onnodig links rijden. De 20-jarige bestuurder kon daarbij geen rijbewijs overleggen. Vervolgens werd met toestemming van de vier mannen, in leeftijd variërend van 18 tot 28 jaar, waarbij drie afkomstig uit Curaçao en één uit Breda, in de auto een onderzoek ingesteld. Daarbij werd een geladen vuurwapen en een plak hasjiesj aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werd bij het viertal een geldbedrag van in totaal ruim 16.000 euro, dat men bij zich had, in beslag genomen. De vier mannen werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* MAN GEWOND BIJ SCHIETPARTIJ
Maandagavond kort voor middernacht ontstond in de Millinxstraat, ter hoogte van de Heinenoordstraat, een schietpartij waarbij een 31-jarige Rotterdammer gewond raakte. Toen gealarmeerde politiemensen ter plaatse kwamen bleek de schutter reeds te zijn verdwenen. De 31-jarige Rotterdammer had twee schotwonden, één in z'n arm en één in z'n schouder, maar wenste niet door GGD-personeel naar een ziekenhuis te worden vervoerd. Het slachtoffer werd uiteindelijk ter plaatse door hen behandeld. Naar de toedracht van de schietpartij en de nog voortvluchtige schutter wordt een onderzoek ingesteld.


* IN AUTO VAN NA AANRIJDING DE BENEN NEMENDE GOUWENAAR ZO'N ZESTIG

GRAM HEROÏNE AANGETROFFEN
Maandagavond even na half zeven ontstond in de Verboomstraat, na een voorrangskwestie, een aanrijding tussen een 44-jarige Rotterdammer in z'n auto en een 24-jarige automobilist uit Gouda. De Gouwenaar, die geen voorrang verleende, stapte na de aanrijding uit z'n auto en namen ijlings de benen. In z'n auto werd even later door ter plaatse gekomen politiemensen van het district Zuid een plastic zakje, met daarin zo'n zestig gram heroïne aangetroffen en in beslag genomen. Tevens bleek de Gouwenaar z'n rijbewijs en paspoort in de auto, die eveneens in beslag werden genomen, te hebben achtergelaten. Naar hem wordt een onderzoek ingesteld.


* RIJBEWIJZEN VAN TWEE SNELHEIDSDUIVELS INGEVORDERD

Personeel van de Verkeerspolitie zette maandagavond en dinsdagmorgen op de westbaan van de Rijksweg A16 een 44-jarige Rotterdammer en een 34-jarige man uit Zwijndrecht in hun auto's aan de kant wegens door hen gepleegde snelheidsovertredingen. De 44-jarige Rotterdammer reed maandagavond rond kwart voor tien bij wegwerkzaamheden, waar een snelheidslimiet gold van 70 km/uur, 122 km/uur, drukte bijna een medeweggebruiker van de rijbaan en bleek ook nog onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De 34-jarige Zwijndrechter kon dinsdagmorgen kort na half twee ook z'n rijbewijs inleveren. De man reed 145 km/uur, terwijl bij de wegwerkzaamheden '70' was toegestaan. Z'n gepleegde snelheidsovertreding van 75 km/uur te hard zal hem een ontzegging tot het besturen van een auto van ongeveer vier maanden opleveren.

Copyright © 2002 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer