Nationaal Dubo Centrum

woensdag 21 augustus 2002

Werkconferentie duurzaam bouwen voor gemeenten

Onder het motto 'Duurzaam bouwen, kansen voor gemeenten' organiseert de Milieufederatie Flevoland voor raadsleden en wethouders een werkconferentie over de mogelijkheden om aan duurzaam bouwen te werken.

De bijeenkomst, die op 28 augustus 2002 om 19.30 uur plaatsvindt in restaurant Willem Barentsz in
het Natuurpark Lelystad, staat onder leiding van Bas Jan van Bochove, lid Tweede Kamer voor het CDA. Wethouders en raadsleden uit de zes Flevolandse gemeenten gaan deskundigen van het Wereldnatuurfonds, de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting, de Milieufederatie, een makelaar en een bouwondernemer ondervragen om de mogelijkheden voor duurzaam bouwen te onderzoeken.
Een compilatie van de meest opzienbarende projecten op het gebied van duurzame woningbouw in Flevoland wordt in een dia-show getoond. Daarnaast presenteert het vrijwilligersnetwerk Ruimtelijke Ordening van de Milieufederatie Flevoland haar checklist 'Duurzame Stedenbouw'. Met behulp van deze handige checklist kunnen raadsleden en bewoners het duurzaamheidsgehalte van nieuwe woonwijken bepalen. In twee presentaties en een discussie onder leiding van Bas Jan van Bochove wordt vervolgens duidelijk welke kansen de gemeente heeft om te werken aan duurzamer bouwen.

De werkconferentie is voor gemeenteraadsleden en iedereen die met duurzaam bouwen te maken heeft. Zie voor aanmelden en het volledige programma de website van de Milieufederatie Flevoland.