Gemeente Ede

nummer 196 / Ede, 21 augustus Beiaardconcert woensdag 28 augustus 19.00 uur
Slotconcert beiaard door Dirk S. Donker

Woensdag 28 augustus om 19.00 uur vindt alweer het laatste concert plaats van de zomeravondreeks beiaardconcerten 2002. Het programma deze avond wordt verzorgd door Dirk S. Donker.

Donker (1941) studeerde orgel bij IJ.S. Rusticus, Piet Post en Stoffel van Viegen en beiaard bij Leen t Hart en Peter Bakker. Voor beiaard behaalde hij naast het einddiploma (cum laude) tevens de Prix dexcellence. Als beiaardier is hij werkzaam in Sneek en Joure. Sedert 1978 is Dirk Donker organist van de Grote- of Martinikerk in Sneek, waar hij al sinds 1963 orgelconcerten geeft en organiseert. Hij is tevens directeur van de Stichting Martini Koorschool Sneek en vaste organist van het Martini Jongenskoor Sneek.
Voor zijn werk op het gebied van het muziekcultuur werd hij in 1997 koninklijk onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau.

Dirk S. Donker brengt het volgende programma:


1. Ignaz Joseph Pleyel (1757-1831): Sonatine IV: Allegro / Siciliano / Allegretto con variazioni

2. Robert Schumann (1810-1856): Tien stukjes uit "Album für die Jugend: Soldatenmarsch / Stückchen / Armes Waisenkind / Wilder Reiter / Fröhlicher Landmann / Sicilianisch / Erster Verlust / Landliches Lied / Matrosenlied / Nordisches Lied
3. Leon Henry: Impromptu in F

4. Wim Franken (1920): Sonatine voor beiaard: Allegro / Chanson / Rondino

5. Romke de Waard (1919): Zeven variaties over Heer Jezus heeft een hofken

U kunt het concert gratis bijwonen op de sfeervolle luisterplaats naast de toren aan de Grotestraat. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de torenhal. De beiaardier is via een directe verbinding beneden te zien op een TV-scherm en na afloop van het concert kunt u met hem kennismaken onder het genot van een kopje koffie.

Programmaboekjes met het volledige programma en informatie over de beiaard, de beiaardiers en de te spelen muziekstukken kunt u gratis verkrijgen in het gemeentehuis, bij de VVV, Cultura en bij de toren tijdens de concerten.

---