Partij van de Arbeid

Mime-Version: 1.0

Persbericht
Partij van de Arbeid

Den Haag, 26 augustus 2002

Fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven biedt cheques aan voor Paz Holandesa

Woensdag 28 augustus, om 10.30 uur, biedt de voorzitter van de Tweede-Kamerfractie Jeltje van Nieuwenhoven aan de heer P. Knegt een tweetal cheques aan. De cheques zijn voor het project Paz Holandesa in Peru, waarvan de heer Knegt, chirurg in het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam, bestuurslid is. De cheques worden aangeboden in de IJssalon van Robin Alting, Meent 69 a in Rotterdam.

In deze IJssalon heeft het PvdA Tweede-Kamerlid Peter van Heemst in de zomer van 2001 stage gelopen en een groot aantal, speciaal voor de PvdA ontworpen, ijsjes aan de man gebracht. In totaal zijn 1811 bolletjes van dit Pruimen-Vijgen-Druiven-Aardbeien-ijs verkocht. De opbrengst daarvan, te weten 1128 Euro, is bestemd voor het gezondheidsproject in Peru van het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam. Het doel van het project Paz Holandesa is straatkinderen in Peru, die een lichamelijke handicap hebben, te helpen.

De PvdA-fractie heeft toegezegd de opbrengst van de verkoop van dit bijzondere ijsje te verdubbelen. Daarom zal Jeltje van Nieuwenhoven twee cheques aanbieden: één namens de IJssalon en één namens de Partij van de Arbeid.

U bent allen van harte uitgenodigd bij deze feestelijke overdracht aanwezig te zijn. Iedereen die op 28 augustus een ijsje koopt bij Robin Alting heeft recht op een gratis bonusbolletje PvdA-ijs.

Voor nadere informatie: Altie Blanken, PvdA-Voorlichting 06 215 66 951 Robin Alting van De IJssalon 06 290 72 377