Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 26-08-2002
Onderwerp: Bouwen wonen en leefomgeving

Woensdag 28 augustus organiseert de gemeente een inloopmiddag en een informatieavond over de verbouwing en uitbreiding van het voormalig ziekenhuis aan de Rhijnvis Feithlaan. Deze verbouwing vindt plaats ten behoeve van de nieuwe huisvesting voor de Hogeschool Beeldende Kunsten, die nu gevestigd is in Kampen. De inloopmiddag is van 16.00 uur tot 17.30 uur en de informatieavond is van 19.30 tot 21.30 uur in het voormalige ziekenhuis aan de Rhijnvis Feithlaan met de hoofdingang op nummer 92. Op deze manier wil de gemeente de omwonenden en belangstellenden op de hoogte brengen van de bouwplannen, de planologische procedures en de mogelijkheden, die er zijn om op de plannen te reageren.

Belangstellenden kunnen tijdens de inloopmiddag de bouwtekeningen inzien en er zijn deskundigen aanwezig om de tekeningen toe te lichten en om persoonlijke vragen te beantwoorden. Tijdens de informatieavond licht de architect zijn plan toe aan de hand van tekeningen en een maquette. Ook dan zijn deskundigen aanwezig om vragen van het publiek over het plan en de procedures te beantwoorden. Wethouder John Berends, met onder meer Ruimtelijke Ordening in zijn portefeuille, is hierbij aanwezig. Voor belangstellenden is er ten slotte ook de mogelijkheid in gedeelten van het complex rond te kijken.

Het voormalige ziekenhuis is een rijksmonument van architect Wiebenga. Het huidige linkerdeel wordt gerestaureerd en hier tegenaan komt aan de Vechtzijde een uitbreiding geheel in de stijl van Wiebenga. Deze architect heeft daarvoor in de jaren '30 reeds een schetsvoorstel gemaakt. Aan de achterzijde van het rechterdeel, tussen de twee vleugels, wordt een werkplaats gebouwd. Verder wordt het gebouwencomplex aan de binnenzijde grondig gerenoveerd.

Bron: Communicatie Datum van 26-08-2002 tot 29-08-2002