Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Elene de Kruijf
Datum: 28 augustus 2002
·

Politie houdt fietskijkdag Waddinxveen/Boskoop
Regelmatig geeft de politie het publiek de gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau staat gestald. De politie van Waddinxveen en Boskoop heeft op zaterdag 14 september van 09.00 tot 16.00 uur een fietskijkdag. De fietskijkdag vindt plaats op het politiebureau van Waddinxveen, Limaweg 35.

Aanrijding Noordwijk
Een 75-jarige man uit Noordwijk is op dinsdag 27 augustus rond 14.40 uur op de Molenstraat op zijn fiets aangereden door een in een invalideauto rijdende 47-jarige man uit Noordwijk. De fietser verloor de macht over zijn stuur. De invalidenautobestuurder lukte het niet meer om hem te ontwijken. Een aanrijding volgde. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Aanrijding Rijnsaterwoude
Op dinsdag 27 augustus rond 16.25 uur sloeg een 20-jarige automobilist uit Ter Aar op de kruising Provinciale weg 7 links af de Vriezenweg in. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 26-jarige automobilist uit Nieuw Vennep die over de Provinciale weg 7 reed. Bij de aanrijding die volgde raakten twee inzittenden van de Nieuw Vennepper gewond. Zijn 27-jarige vrouw en kind van 7 maanden werden respectievelijk met pijn in de borst en onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Auto komt tegen boom tot stilstand Alphen aan den Rijn
Een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn kwam op dinsdag 27 augustus rond 16.50 uur met zijn auto tot stilstand tegen een boom aan de Prins Bernhardlaan. De man was de controle over het stuur verloren, botste tegen een lantaarnpaal, schoot naar de andere kant van de weg en raakte daar een trottoirband waarna hij weer werd teruggekaatst naar de andere kant van de weg. Daar schampte hij eerst een boom en twee verkeersborden om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen. Met een hoofdwond werd hij overgebracht naar het LUMC.

Aanrijding Zevenhuizen
Een 18-jarige jongen uit Rotterdam werd op dinsdag 27 augustus rond 17.00 uur op het Noordeinde op zijn bromfiets geschept door een 24-jarige automobilist uit Zevenhuizen. Bij deze aanrijding belandde de bromfietser in het water van de Ringvaart. Een vriend van de bromfietser wist hem er snel uit te halen. Met een gebroken teen en wat schaafwonden is de Rotterdammer overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Auto te water Schoonhoven
Woensdag 28 augustus vond omstreeks 01.30 uur een ongeval plaats op de Reinaldaweg. Passanten hadden gezien dat er een auto in het water gereden was iets voor de rotonde met de Vrouwenmantel. Na onderzoek bleek dat de bestuurder zelf uit de auto had kunnen komen. Bij onderzoek bleek dat de hij, een 21 jarige man uit Bergambacht, te veel alcohol gedronken had. De man bleek bij onderzoek een ademalcoholgehalte te hebben van 345. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk a.d. IJssel
Een 51 jarige man uit Nieuwerkerk a.d. IJssel is woensdag 28 augustus omstreeks 02.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd met zijn auto gecontroleerd op de 's Gravenweg. Tijdens de controle ontstond een woordenwisseling waarbij een agent werd beledigd. Op het politiebureau werd de ademanalysetest zonder resultaat beëindigd en weigerde de automobilist de bloedproef. Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Bovendien krijgt hij een proces-verbaal voor belediging en het weigeren van een bloedproef.

---