Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 28-08-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Onwel na aanrijding
URK Een 19-jarige vrouw uit Urk is dinsdagmorgen onwel geworden na een aanrijding. Ze reed in haar auto over de Rotholm toen ze, aldus getuigen, moest uitwijken voor een fietser die plotseling linksaf sloeg. Ze kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Vervolgens stapte ze uit om de fietser achterna te gaan, maar na een aantal meters werd ze onwel en raakte buiten bewustzijn. Ze is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. Van de fietser ontbreekt elk spoor.

Landbouwvoertuig in brand
URK Op de Urkerweg heeft dinsdagmiddag een landbouwvoertuig vlam gevat. De politie heeft de 26-jarige bestuurder uit Genemuiden geholpen met blussen. Het vuur was waarschijnlijk ontstaan door een gesprongen olieleiding. De brandweer heeft het wegdek, dat besmeurd was met olie, schoongemaakt.

Aanhoudingen
ALMERE De politie heeft dinsdagmiddag nabij het Busplein een 21-jarige Amsterdammer aangehouden. De agenten verdachten de man ervan een winkeldiefstal te hebben gepleegd. Bij controle reageerde de man agressief en wilde zijn identiteitsgegevens niet geven. Terwijl de agenten probeerden met hem te praten, nam hij een slok sterke drank. Vervolgens is hij aangehouden voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg. Hij bleek een tas bij zich te hebben die geprepareerd was om de veiligheidspoortjes in winkels te misleiden. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. ALMERE Een 42-jarige automobilist uit Amsterdam is dinsdagmiddag aangehouden omdat hij over de busbaan in de Bloemenbuurt reed. Vervolgens gaf hij een valse naam op en bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij is na verhoor op het politiebureau met drie bekeuringen weer heengezonden.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 43-jarige automobilist uit Almere is dinsdagnacht bij de Pampusweg aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij teveel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
ALMERE Woensdagochtend vroeg is een 26-jarige bromfietser uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Bij overbrenging naar het politiebureau voldeed de man niet aan het verzoek om niet te roken in de politieauto en reageerde opstandig. Hij is vervolgens geboeid omdat hij niet meewerkte. De verdachte is met een rijverbod van vier uur weer heengezonden.

Aanrijding Ganzenweg
ZEEWOLDE Dinsdagmorgen heeft zich op de Ganzenweg een aanrijding voorgedaan tussen een auto en een fietser. De 33-jarige fietser uit Zeewolde dacht dat de auto, bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Dronten, afsloeg en stak de Ganzenweg over. De vrouw remde, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.