Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

26-08-2002
Uit de besluitenlijst van burgemeester en wethouders, week 34 2002

Deze wekelijkse rubriek belicht de genomen besluiten tijdens de onlangs gehouden vergadering(en) van het college van burgemeester en wethouders. Per onderwerp wordt een korte toelichting gegeven. Op de openbaarmaking van collegebesluiten bestaan twee uitzonderingen en wel in die gevallen waar geheimhouding aan de orde is en/of waarbij het openbaar belang in het geding is.
Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Collegeprogramma 2002-2006
Het college heeft het programma vastgesteld. Er wordt een bijlage toegevoegd waarin de acties (inclusief kosten) voor 2003 zijn samengevat.

Begroting 2003, incl. 1e begrotingswijziging 2003 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE)
Het college heeft ingestemd met de begroting van het SRE. De gemeenteraad zal hierover op 17 september a.s. een standpunt bepalen. In het kader van 'de nieuwe koers' geeft het college nu aan dat geen extra lasten geaccepteerd worden.

Beleidsbegroting 2003
Het college heeft ingestemd met de conceptbeleidsbegroting 2003.

Maatregelen ter voorkoming van Legionellabesmetting Het college legt de gemeenteraad een memo voor inzake de stand van zaken rondom de legionellapreventie. Dit naar aanleiding van het feit dat de Ministerraad op 12 juli jl. heeft ingestemd met de omzetting van de 'Tijdelijke regeling legionellapreventie in leidingwater' in een Algemene Maatregel van Bestuur. Op grond hiervan worden eigenaren van collectieve leidingwaterinstallaties onder meer verplicht om een risicoanalyse te laten uitvoeren. Geconcludeerd is dat de noodzaak of verplichting om onmiddellijk over te gaan tot het treffen van maatregelen in de Eerselse situatie ontbreekt.

Notitie ten behoeve van werkbezoek gedeputeerde Ruimtelijke Ordening

Het college heeft de notitie over ruimtelijke aangelegenheden in de gemeente voor kennisgeving aangenomen en heeft deze als uitgangspunt meegenomen bij het werkbezoek van gedeputeerde dr. E.J. Janse de Jonge op 23 augustus jl.

Vaststelling bestemmingsplan 'Kom Eersel, herziening Voortseweg 8a'

Het college heeft ingestemd met het conceptraadsvoorstel. De raad zal de stukken in de vergadering van 5 november a.s. behandelen. Het ontwerpplan heeft met ingang van 4 juli jl. gedurende vier weken ter visie gelegen.
Vaststelling bestemmingsplan 'Kom Eersel, herziening Nieuwstraat 57' Het college heeft ingestemd met het conceptraadsvoorstel. De raad zal de stukken in de vergadering van 5 november a.s. behandelen. Het ontwerpplan heeft met ingang van 4 juli jl. gedurende vier weken ter visie gelegen.
Nadere motivering afwijzing verzoek tot planwijziging nabij pand aan het Hint in Eersel
Het college werkt niet mee aan planwijziging van het pand, dat is gelegen in een beschermd dorpsgezicht.

Bedrijfsontwikkelingen Grote Aardweg en verzoek om wijziging bestemming van 'agrarisch toeleveringsbedrijf' naar 'verzorgend ambachtelijk bedrijf'
Het college heeft zich beraden over de mogelijkheid van verruiming van de bestemming voor het toelaten van kleinschalige bedrijvigheid voor een drietal percelen aan de Grote Aardweg. Mede gezien de strijdigheid met het provinciale streekplan - de percelen liggen binnen de Agrarische hoofdstructuur landbouw - is besloten de geldende bestemmingen van de percelen niet te wijzigen. Als gevolg hiervan zal worden onderzocht of alle activiteiten die nu plaats vinden passen binnen die bestemmingen.