Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-08-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.40 uur

Aanrijding met politieauto

ZEIST In de nacht van dinsdag 27 op donderdag 28 augustus reed een man achter op een politieauto.

Omstreeks 02.05 uur stond een surveillanceauto van de politie op de Griffensteinselaan een auto te controleren. Plotseling werd de politieauto van achteren aangereden door een 26-jarige bestuurder uit Zeist. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. De Zeistenaar werd gevraagd mee te werken met een blaastest. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.
De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. De ademanalyse gaf aan dat hij 1,45 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal uiteindelijk de straf voor de man bepalen.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft dinsdagmiddag op de Boulevard een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 16.15 en 17.45 uur werden in totaal 27 bestuurders bekeurd voor onder andere, het niet dragen van de autogordel, het negeren van de gesloten verklaring en het mobiel bellen tijdens het rijden.

Bestuurder onder invloed

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Dinsdagavond veroorzaakte een bestuurder onder invloed een aanrijding op de Diederichslaan.

Omstreeks 19.45 uur reed een 25-jarige bestuurder uit Zeist met zijn auto over de Hoofdstraat. Op het moment dat de man rechtsaf wilde slaan de Diederichslaan in, verloor hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed tegen een boom.

Ter plaatse constateerden agenten dat de man mogelijk onder invloed van alcohol was. Na een eerste blaastest bleek dat de Zeistenaar te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Uit de ademanalyse werd duidelijk dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen.