Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen

Auto over de kop

LOENERSLOOT Dinsdagavond rond 19.45 zijn een 24-jarige en 26-jarige man (woonplaats onbekend) aan de Binnenweg met de auto op de kop in de berm terechtgekomen, nadat de bestuurder de macht over het stuur had verloren. Een getuige die het ongeval zag gebeuren, belde de politie. Toen de politie arriveerde waren de inzittenden al uit de auto gekropen en weggelopen. In een weiland nabij de Polderweg kon de politie aan de hand van een signalement twee mannen aanhouden. De mannen, die vermoedelijk onder de invloed van alcohol verkeerden, werden vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Uit de ademanalyse bleek dat de 24-jarige een alcoholpromillage van 1,25 in zijn lichaam had. De politie onderzoekt nog wie van de twee het voertuig heeft bestuurd.

De zwaar beschadigde auto is weggetakeld.

Insluiping in woning

NIEUWER TER AA Dinsdagmiddag rond 17.00 uur zijn drie insluipers in een woning aan de Ter Aarseweg betrapt door een 35-jarige man uit Nieuwer ter Aa die op dat moment buiten de woning aan het werk was. Hij betrapte de insluipers en zette ze het huis uit. De insluipers wisten te ontkomen met een geldbedrag.

Het signalement van de daders luidt als volgt:
De vrouw is ongeveer 26 jaar oud en 1.75 m lang. Zij heeft een vol slank postuur en zwart haar tot op de schouders. Zij droeg een strakke crèmekleurige driekwart rok en een blouse.

De eerste man is ongeveer 1.75 m lang en 23 jaar oud. Hij heeft een tenger postuur en kort donker haar. Hij droeg een groene katoenen broek met grote zakken en een strakke trui.

De tweede man is ongeveer 21 jaar oud en 1.70 m lang. Hij heeft een tenger postuur en donkerkleurig stijl haar. De man droeg een katoenen ruime broek, eveneens met grote zakken.
Allen hadden een getint uiterlijk en zijn vermoedelijk van Oost-Europese afkomst. Waarschijnlijk verplaatsen zij zich in een witte auto.

De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de insluipers. Getuigen die deze drie personen denken te herkennen of hen in de omgeving hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleding

MAARSSEN Tegen twee inwoners van Maarssen van 17 en 19 jaar wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake openlijke geweldpleging.

De twee hadden in de nacht van 24 op 25 augustus een ruit vernield van een winkel aan de Nassaustraat. Door het bekijken van videobeelden van het cameratoezicht en op aanwijzen van getuigen konden de twee aan de hand van hun signalement getraceerd worden en kort daarna ook worden aangehouden.

De 17-jarige bleek een verwonding aan zijn been te hebben opgelopen en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Hij verklaarde dat de verwonding ontstaan was door het intrappen van de winkelruit.

Na onderzoek en verhoor werden de twee weer in vrijheid gesteld. De jongens waren bereid de schade aan de ruit te vergoeden.

Snelheidscontrole

OUDEWATER De politie heeft dinsdagmiddag aan de J.J. Vierbergenweg en Willeskop de snelheid van 30 voertuigen met de lasergun gecontroleerd. Vier weggebruikers reden sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/u.. Ook kreeg een bromfietsbestuurder een bekeuring omdat de bromfiets opgevoerd was.