Gemeente Moerdijk


VOETBALVERENIGING OUDEMOLEN KRIJGT GEEN EXTRA SUBSIDIE

Voetbalvereniging Oudemolen heeft de gemeente gevraagd om een eenmalige extra subsidie. De vereniging wil deze bijdrage gebruiken voor het groot onderhoud aan een van de velden. Het college heeft vanmorgen besloten deze extra subsidie niet te verstrekken.

Als reden voor de financiële problemen waarin de vereniging zich bevindt, geeft het bestuur aan dat de warmwatervoorziening en de c.v-installatie vervangen moesten worden in verband met vernieuwde wetgeving rondom legionella. Als tweede reden noemt het bestuur het mislopen van de subsidie op het plaatsen van dubbel glas.

Burgemeester en wethouders geven als overweging voor de weigering het feit dat de accommodatie geen gemeentelijk eigendom is. De gemeente is dus niet verantwoordelijk voor het groot onderhoud. De vereniging ontvangt een jaarlijkse bijdrage die gelijk staat aan alle andere verenigingen met niet-gemeentelijke velden. Die bijdrage is 2495,80 per jaar. Oudemolen heeft twee velden en ontvangt dus twee keer dat bedrag op jaarbasis. Hiervan moet de vereniging alle onderhoudskosten betalen.

Laatst gewijzigd 28 augustus 2002