Ingezonden persbericht


Europese topmanagers buigen zich over outsourcing

Morgan Chambers gastheer van tweedaags congres

ROTTERDAM, 28 augustus 2002 Op 3 en 4 oktober vindt in Amsterdam het congres Advanced Strategic Sourcing 2002 van Morgan Chambers plaats. Logica is hoofdsponsor van dit evenement dat exclusief voor Europese topmanagers wordt georganiseerd. Aan het congres werken gerenommeerde topmanagers uit het Europese bedrijfsleven mee die de deelnemers laten zien hoe zij een zo hoog mogelijk rendement uit strategic sourcing kunnen halen. Het panel buigt zich over zaken als benchmarking, risk management en het opstellen van degelijke Service Level Agreements.

In een intensief dagdeel, de Master Class, worden managers geïnformeerd over het heden en de toekomst van strategic sourcing. Daarnaast komen in drie modules van elk een dagdeel de praktische voordelen van outsourcing aan de orde. Aan alle modules werken Europese topmanagers mee, zoals Eric Connor, President en COO van Northern Electric Plc, David Bradley, IT-Manager van AEGON UK, en Royston Hoggarth, lid van de Raad van Bestuur van Logica.

Richard Sykes, voorzitter van de Raad van Bestuur van Morgan Chambers: Dit Advanced Strategic Sourcing congres helpt managers het hoogste rendement te halen uit hun uitbestede diensten door de kwaliteit ervan verder te verbeteren.

Morgan Chambers presenteert in de Master Class een panel van bedrijfsexperts. Zij bespreken de mogelijkheden om maximaal voordeel uit uitbestede bedrijfsprocessen te halen en dat te meten. Ze geven voorbeelden van actuele bedrijfsmodellen die zich in de praktijk reeds hebben bewezen en gebruiken daarbij speciaal voor deze gelegenheid uitgevoerd onderzoek. Ook presenteren ze concrete actieplannen om de waarde voor de aandeelhouder te verhogen. In de drie modules wordt gekeken naar de beslissingen die leiden tot uitbesteden, de planning van het proces en de meting achteraf. Voorts bekijken de deelnemers de situaties en kansen na het sluiten van het contract, inclusief het daadwerkelijk bereiken van resultaten en de exit-strategieën.

Steve Burnett, directeur Services bij Logica: De voordelen van geslaagde sourcing-beslissingen zijn enorm, maar de schade als gevolg van slecht doordachte en slecht uitgevoerde strategieën kan eveneens enorm zijn. Dit congres biedt managers een uitgelezen mogelijkheid te profiteren van ervaringen van experts. Daarnaast krijgen de deelnemers de kans in contact te komen met andere managers die tegen dezelfde problemen aanlopen.
***
Logica
Logica (LOG.L) is een internationale onderneming op het gebied van management- en IT consultancy, systeemintegratie, producten, diensten en ondersteuning. De klanten van Logica zijn actief in diverse markten, waaronder telecommunicatie, financiële dienstverlening, energie- & nutsbedrijven, industrie, distributie & transport en de overheidssector. De onderneming heeft een omzet van 1 miljard GBP en vestigingen in 34 landen wereldwijd. In Nederland heeft Logica vijf vestigingen en 800 medewerkers. Logica, opgericht in 1969, is de grootste IT-dienstverlener die aan de London Stock Exchange een notering heeft. Meer informatie: www.logica.com en www.logica.nl.

Logica is hoofdsponsor van de Strategic Sourcing Conference van Morgan Chambers, die op 3 en 4 oktober 2002 wordt gehouden in Amsterdam. Tijdens dit tweedaagse evenement bespreekt een exclusief panel van Europese topsprekers de succesmogelijkheden op het gebied van strategic sourcing. Zaken als benchmarking, risk management en degelijke Service Level Agreements komen aan de orde. Op www.advancedsourcing.co.uk kunt u lezen hoe u zich voor dit evenement kunt opgeven.

Morgan Chambers PLC
Morgan Chambers is een onafhankelijk adviesbureau dat volledig is toegelegd op sourcingvraagstukken voor zowel informatietechnologie als bedrijfsprocessen. Morgan Chambers adviseert wereldwijd en is toonaangevend in Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen.Voor meer informatie: www.morgan-chambers.com