Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 28/8/2002
Auteur: Desiree Brabers

Rijden onder invloed

Tilburg Vanmorgen, rond de klok van 02.00 uur werd in de Dr. Cuijpershof te Tilburg, een 42 jarige Tilburgse bestuurder door de politie aangehouden, omdat hij te diep in het glaasje gekeken had. Op het politiebureau werd van de man een blaasproef afgenomen, waaruit bleek dat hij 370 ug/l, zijnde 0,85 promille, blies. Zijn rijbewijs mocht hij behouden. Wel verliet de Tilburger het bureau met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uur.

Politie vangt autodieven

Tilburg Vanmorgen, rond 06.00 uur, controleerden agenten in de Willem Beukelsstraat te Tilburg, een 32 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 21 jarige Tilburger. Beide mannen zaten in een rode Opel Kadett.
Tijdens de controle bleek dat het contactslot doorverbonden was. Ook troffen de agenten in de auto een tweetal autoradios aan. Beide mannen werden aangehouden en voor onderzoek naar het politiebureau overgebracht.
De eigenaar van de Opel kon nog niet achterhaald worden. Vermoedelijk is de auto uit Middelbeers afkomstig. Ook is de politie nog op zoek naar de mogelijke eigenaren van de twee autoradios.

Politieman in opleiding ernstig gewond bij aanrijding.

Hilvarenbeek Vanmorgen, rond 07.15 uur, vond er op de Provincialenweg de N269, een eenzijdige aanrijding plaats, waarbij de bestuurder ernstig gewond raakte.
Rond 07.15 uur reed de 20 jarige man, een politieagent in opleiding, afkomstig uit Reusel, over de N269 te Hilvarenbeek, in de richting van Tilburg.
Vlak voor de afslag Beekse Bergen raakte de auto door een nog onbekende oorzaak van de weg. De auto belandde aan de rechterkant van de weg in de sloot. De 20 jarige bestuurder, die alleen in de auto zat, werd via de voorruit uit de auto geslingerd. De man werd zwaar gewond overgebracht naar het Elisabethziekenhuis. Zijn toestand is kritiek. Naast een bekkenfractuur werd ook ernstig hersenletsel vast gesteld.
De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.