Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 28-08-2002
Persberichten woensdagochtend 28 augustus 2002 Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Snelkraak
BORGER Maandagnacht rond 3.45 uur is een snelkraak gepleegd in een tankstation aan de Buinerstraat. De toegangsdeur is opengebroken en uit de shop verdween een hoeveelheid rookartikelen.

Motorrijder gewond bij ongeval
WITTEVEEN Dinsdagmiddag tegen 14.30 uur is een 50-jarige motorrijder uit Geesbrug gewond geraakt, toen hij werd ingehaald en zelf linksaf sloeg. Dat gebeurde op de Mr. J.B. Kanweg, waar de motorrijder links een inrit inreed. Achter hem reed een 21-jarige automobilist uit Witteveen die de motorrijder op dat moment inhaalde. De motorrijder is overgebracht naar het Berthesdaziekenhuis waar hij ter observatie is opgenomen.

Aanvulling op eerder bericht dodelijk ongeval Riegshoogtendijk HOLLANDSCHEVELD De bestuurder van de bestelauto met aanhanger is een 27-jarige man, afkomstig uit Rusland.

Auto-inbraak
KOEKANGE Dinsdagnacht is een bestelauto aan De Elzen opengebroken. De 39-jarige eigenaar merkte woensdagochtend dat de radio-cdspeler, de radardetector, en zijn navigatiesysteem waren gestolen. De totale schade bedraagt ongeveer 6800.

Woninginbraken
RUINEN Dinsdagmiddag is ingebroken in een woning in de Voor de Broeken. Om binnen te komen heeft de dader een raam opengebroken. De 77-jarige bewoner mist geld.
DALEN Een 84-jarige bewoonster van de Hoofdstraat merkte dinsdagmiddag dat haar woning was doorzocht. Even tevoren had ze een buitenlandse familie aan de deur gehad (man, vrouw en ongeveer 8-jarig kind) die hadden gevraagd of ze water mochten drinken. Een oude truc om binnen te komen. Ze had ze binnengelaten en miste even later haar portemonnee.

Inbraak apotheek
DALEN Dinsdagnacht is ingebroken in een apotheek aan de Emmerweg. Aan de achterzijde werd een raam opengebroken.Alle kasten met medicijnen zijn doorzocht. Het is nog niet bekend wat er precies is weggenomen.

Ruzie beslecht met staaf ijzer
ASSEN Dinsdagnacht om 3.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een portiek aan de Burgemeester Agterstraat. Ter plekke gekomen troffen agenten een 35-jarige man uit Assen aan, die een 46-jarige plaatsgenoot meerdere keren met een staaf ijzer op zijn hoofd had geslagen. Hij werd direct aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten. De gewonde man is naar het WZA gebracht. Beide betrokkenen moeten nog verhoord worden omtrent de aanleiding.