Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 28 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: lastige ex-man
De politie hield dinsdagnacht een 50-jarige man uit Groningen aan die vernielingen aanrichtte bij de woning van zijn ex-vrouw in de Bloedkoraalstraat. De man vernielde een ruit van het portiek en een ruit van de voordeur van de woning van zijn ex-vrouw. Hij werd op straat door de politie aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Groningen: aanhouding voor mishandeling
Een 26-jarige man uit Groningen werd dinsdagnacht met een bebloed gelaat op de grond liggend aangetroffen voor een portiek aan de West-Indischekade. Hij vertelde ruzie gehad te hebben met een 25-jarige man uit Groningen in een woning aan de West-Indischekade. De man meldde zich bij de agenten en werd aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.

Groningen: vrouw (72) beroofd van tas
Op de Alette Jacobsstraat werd dinsdagmiddag rond 16.00 uur een 72-jarige Groningse beroofd van haar handtas. De vrouw was nadat zij uit de bus gestapt op de Veenweg gevolgd door een nog onbekende man. In de Alette Jacobsstraat knipte de man met een schaar de riem van haar handtas door en ging er lopend vandoor richting Veenweg. Het signalement van de tasjesrover luidt: man, getinte huidskleur, normaal postuur, lengte 1.70 1.75 meter, kort zwart haar en sportief gekleed met een rode baseballpet. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: wapens in Duitse auto
In de Bloemstraat werd dinsdagmiddag door agenten een geparkeerde auto gecontroleerd met twee Duitse inzittenden, 23-jarige man uit Hamburg en een 21-jarige man uit Lubeck. In de auto lag een zak met wiet en twee honkbalknuppels. Nader onderzoek bracht aan het licht dat er ook nog twee vuurwapens met bijbehorende knal- en CO2 patronen in de wagen lagen. De Duitsers werden aangehouden en kregen na verhoor een dagvaarding mee om zich voor de rechter te verantwoorden.

Groningen: lastige dronken man aangehouden
De politie kreeg dinsdagnacht een telefoontje van een bewoner aan de Houtzagersstraat dat er constant op zijn deurbel werd gedrukt. Ter plaatse troffen de agenten een 22-jarige Stadjer aan die onder invloed van alcohol verkeerde en zich direct recalcitrant opstelde. Hij beledigde de agenten en verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Groningen: aanhouding voor niet voldoen aan politiebevel Agenten die dinsdagnacht een opstootje aan het sussen waren op de Grote Markt werden daarbij lastig gevallen door een 28-jarige Stadjer. De man werd meerdere malen gevorderd om weg te gaan maar gaf daaraan geen gehoor. Uiteindelijk werd de man aangehouden voor het niet voldoen aan het politiebevel. Hij werd met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: automobilist zwaar onder invloed
Op de Albrondaheerd werd dinsdagavond een 33-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd omdat hij met zijn wagen over de stoep reed. Bij de man werd een alcohollucht waargenomen en hij moest mee voor de blaastest Het ademanalyseapparaat raakte van slag van de uitgeademde alcohollucht met een promillage van rond de 3.0. Voor de definitieve vaststelling van het alcoholpromillage werd een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven.

Groningen: hennepplantage op dak
De politie ontmantelde dinsdagochtend een kleine hennepplantage van ruim 30 planten die zich boven op een dak van een woning aan de Hereweg bevond. De planten waren oogstrijp en werden na overleg met de officier van justitie vernietigd. De 24-jarige bewoner werd aangehouden en legde op het bureau een verklaring af. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: aanhoudingen voor verdovende middelen Twee mannen, een 46-jarige en een 26-jarige man beide uit Groningen, werden door agenten in de Vlasstraat betrapt bij een dopetransactie en aangehouden. De jongste van de twee had nog zes gebruikershoeveelheden cocaïne bij zich. Verder onderzoek bracht aan het licht dat de mannen in bezit waren van een rijbewijs en studentenkaart die afkomstig waren van een autokraak. Ook was een van de mannen in bezit van meerdere kentekenbewijzen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vriescheloo: kind gewond bij botsing met graafmachine Een 5-jarig jongetje uit Vriescheloo is dinsdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Dorpsstraat in Vriescheloo met zijn fietsje tegen een rijdende graafmachine botste. Het kind is met ernstige kneuzingen aan de rug overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie een nacht moest blijven. Het ongeval gebeurde terwijl het jongetje op zijn fiets over een bepaalde afstand naast de graafmachine meereed. Vermoedelijk is hij toen plotseling komen te vallen waarbij zijn fiets onder de graafmachine terechtkwam en hij gelukkig op het wegdek. De bestuurder van de graafmachine, een 48-jarige dorpsgenoot, had het kereltje aanvankelijk niet opgemerkt maar schrok van het geluid veroorzaakt door de fiets die onder de graafmachine terecht was gekomen. Hij bracht direct daarna zijn voertuig tot stilstand.

Ter Apelkanaal: motoragent gewond na ongeval.
Een 40-jarige motoragent van de politie in Stadskanaal is dinsdagmiddag gewond geraakt, nadat hij op de Zandberg kort na het overrijden van een verkeersdrempel in een flauwe bocht naar links rechtdoor reed en vervolgens via het fietspad tegen een hekje voor een woning botste. Tevens raakte de motor even later de gevel van de woning waarna het voertuig met bestuurder op het fietspad tot stilstand kwam. Hij liep daarbij een hersenschudding en mogelijk een sleutelbeenfractuur op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene was onderweg naar een spoedmelding van een onwelwording van een vrouw in Ter Apel en had de optische en geluidssignalen in werking. Het is nog niet duidelijk waarom de motoragent de controle over het voertuig verloor. Zij snelheid was volgens getuigen op dat moment niet bijzonder hoog.

Stadskanaal: fietsendief aangehouden
Een 42-jarige inwoner van Stadskanaal is dinsdagmiddag aangehouden voor de diefstal van een fiets vanaf de Eikenhage vlak bij het busstation in Stadskanaal. Het ging om een mountainbike die betrokkene door zijn 16-jarige zoon liet inladen in zijn auto. Dit werd gezien door omstanders die gelukkig het kenteken van de auto noteerden. Aan de hand daarvan kwam de politie bij de verdachte uit, die de diefstal toegaf. De man is voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. De fiets is weer aan de eigenaar teruggegeven.

Zuidhorn: inbreker aangehouden
Een 37-jarige zwerver is dinsdagnacht in de omgeving van de Waterbies in Zuidhorn aangehouden als verdacht van een inbraak of enkele inbraken die hij kort daarvoor in de omgeving had gepleegd. De man werd door de bewoner overlopen bij het inbreken in een woning aan de Punter. Hij vluchtte toen de garage uit en verdween uit het zicht. Met behulp van de bewoner ging de politie op zoektocht in de omgeving. In die tijd kregen de agenten de melding dat een bewoonster aan de Waterbies een vreemde fiets bij de woning had zien staan. Toen ze bij de woning kwamen ontdekten ze de vermoedelijke inbreker die juist de fiets wilde pakken. Toen hij de politieagenten zag zette hij het op een lopen, achterna gezeten door de agenten. Toen hij inzag dat hij toch zou worden gepakt, staakte hij zijn vlucht en liet zich aanhouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De betreffende fiets bleek in ieder geval gestolen te zijn bij een woning aan de Waterbies.

Snelheidscontroles
De camera in de flitspaal aan de Auwemalaan in Leek heeft over de periode 12 augustus tot 26 augustus jl. 975 overtredingen geregistreerd In totaal zijn er 6125 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Op de Provincialeweg bij Ten Boer zijn dinsdagmiddag 460 voertuigen gecontroleerd (maximum 80 km/u). Daarvan reden er drie te hard. De hoogst genoteerde reed 109 km/u. Op de Beumeesweg in Alteveer (50 km/u) zijn 876 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er tien te hard (hoogste 77 km/u).. Eveneens tien overtredingen werden geconstateerd op de Navolaan in Stadskanaal (50 km/u). Daar passeerden 350 voertuigen de controle. De hoogst genoteerde was hier 74 km/u.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)