Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 28 augustus 2002
Renovatie riolering Monsterseweg
Deze weken wordt het riool in de Monsterseweg geheel gerenoveerd. Hierbij maakt de aannemer gebruik van een zogenaamde 'kousmethode', waardoor ernstige verkeershinder en overlast wordt voorkomen. Ook tijdrovende graafwerkzaamheden zijn niet nodig. Vanuit een aantal inbrengpunten wordt in het oude riool een geheel nieuwe kunststof leiding aangebracht. Deze methode van werken is vier maal sneller dan de conventionele werkwijze waarbij het wegdek wordt opengebroken.

Tijdens inspecties is gebleken dat het riool onder de Monsterseweg - tussen de rotonde Vreeburghlaan/Monsterseweg en autobedrijf Beukers - op diverse plaatsen lekkages vertoont. Hierdoor kunnen verzakkingen in het wegdek optreden. De riolering ligt onder het trottoir en het fietspad aan de oostzijde, heeft een lengte van ongeveer 750 meter en dateert uit het eind van de jaren veertig van de vorige eeuw.

Inmiddels is al een begin gemaakt met het schoonmaken van de riolering. Begin september vindt de echte rioolrenovatie plaats. Hierbij wordt een kunststof kous in het oude riool aangebracht, waardoor een geheel nieuwe kunststof leiding ontstaat die volledig bestand is tegen allerlei chemische stoffen. De kunststofleiding heeft een wanddikte van 4 millimeter die er voor zorgt dat het riool weer voor jaren voldoet aan de eisen. De provincie heeft als beheerder van de Monsterseweg vergunning verleend voor de werkzaamheden

Hoewel de weg niet wordt opgebroken zal in verband met de veiligheid het verkeer steeds over een beperkte lengte over één rijstrook worden geleid. Dit gebeurt met behulp van een mobiele
verkeerslichtinstallatie.
Controle op assimilatiebelichting.

De gemeente 's-Gravenzande gaat de komende tijd de afscherming bij assimilatiebelichting controleren. Dit gebeurt nu voor het derde achtereenvolgende jaar.

Tuinders die gebruik maken van assimilatiebelichting mogen in de periode van 1 september tot 1 mei tussen 20.00 tot 24.00 uur niet belichten zonder verduistering (de zogenaamde donkerperiode). Alleen wanneer de gevels en het dak van de kas volledig zijn verduisterd (meer dan 95%) mag dit wel. Als zij niet kunnen verduisteren mag het licht niet branden. In de uren buiten de donkerperiode moeten tussen 1 september en 1 mei de tuinders ook zorgen dat er altijd zijafscherming is, zodat de lampen niet van buiten de kas zichtbaar zijn.

Alle tuinders in Nederland vallen onder de Wet milieubeheer. Voor 1 maart 1994 heette dit Hinderwet. Het overgrote deel van de tuinders valt onder de Algemene Maatregel van Bestuur Glastuinbouw (AMvB Glastuinbouw). De overige tuinders vallen onder milieuvergunningplicht. Voor beiden gelden (milieu)voorschriften met betrekking tot assimilatiebelichting.

Ontheffing niet meer mogelijk

Op 1 april 2002 is een nieuwe AMvB Glastuinbouw in werking getreden. Dit besluit vervangt het oude Besluit tuinbouwbedrijven met bedekte teelt milieubeheer. In dit oude besluit hadden de tuinders nog de mogelijkheid om een ontheffing aan te vragen bij de gemeente. Met deze ontheffing mocht de tuinder zonder bovenafscherming belichten. Met ingang van dit jaar is dit nu niet meer mogelijk.

In het hele Westland

Naast 's-Gravenzande controleren ook de andere gemeenten in het Westland op belichting. Wanneer blijkt dat de voorschriften worden overtreden kan in 's-Gravenzande een dwangsom worden opgelegd die kan oplopen tot circa 12.000,-. Daarnaast wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt. De gemeente s-Gravenzande hoopt dat het zover niet zal komen en dat tuinders de voorschriften zullen naleven. Hoorzittingen

Commissie bezwaar- en beroepschriften
De commissie bezwaar- en beroepschriften maakt bekend, dat kamer I van deze commissie op woensdag 4 september 2002 in het stadhuis van s-Gravenzande in vergadering zal bijeenkomen. Tijdens deze vergadering worden de volgende bezwaarschriften behandeld.

19.30 uur
Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer J.C.A.J. Straver tegen het besluit van het college om de toestemming te weigeren voor de plaatsing van een tuinhuisje.

19.50 uur
Gesloten hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer H. Vellekoop tegen het besluit van het college om een landelijke gehandicaptenparkeerkaart te weigeren.

20.10 uur
Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer M.B.C. van der Drift tegen het besluit van het college om geen bouwvergunning te verlenen voor het vervangen van het asbestdak van een bedrijfsruimte aan de De Jonghlaan 14 te s Gravenzande.

20.30 uur
Openbare hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de firma P.W.M. van der Drift & Zn. tegen het besluit van het college om een bouwvergunning te verlenen aan de heer J. Valstar voor het bouwen van een warenhuis aan de Groeneweg 179.

21.00 uur
Gesloten hoorzitting met betrekking tot het bezwaarschrift van de heer W.H. Ouwehand tegen het besluit van het college om een landelijke gehandicaptenparkeerkaart te weigeren.

De hoorzittingen worden gehouden in het stadhuis. De als openbaar aangeduide hoorzittingen kunnen door een ieder worden bezocht. Inlichtingen kunnen vooraf worden ingewonnen bij de secretaris van kamer I van de commissie, mevrouw mr. M. van Gils (tel. 0174-430124). Bestemmingsplan Gaswinningslocatie
Burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 24 juli 2002 het door de gemeenteraad op 16 april 2002 vastgestelde bestemmingsplan 'Gaswinningslocatie' hebben goedgekeurd.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen vanaf 30 augustus 2002 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu van het stadhuis, Van Geeststraat 1 te s-Gravenzande (kamer 112).

Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich (tijdig) tot dat college te wenden, kunnen gedurende de tervisielegging tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep instellen. Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Het besluit van Gedeputeerde Staten omtrent de goedkeuring treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Aangevraagde bouwvergunningen

Aanvraag datum/ kenmerk
F.G. van Alphen
Garage
Henri Dunantstraat 3
13-8-02/ba189
ADB Cool Company
Verbouwen bedrijfshal
Galgeweg 6
16-8-02/ba191
Aangevraagde sloopvergunningen

Aanvraag datum/ kenmerk
L. Vos
Tuinbouwbedrijf
Groeneweg 6
20-8-02/sa080
Verleende sloopvergunningen/meldingen

P.H.C. van Kester
Asbesthoudende platen (± 0,5m³)
Maasdijk 160
13-8-02/sa195
uiterlijk zes weken na verzenddatum de genomen besluiten ter inzage. aanduiding bezwaarschrift Awb zijn vermeld.

Wet milieubeheer

Actualisatievergunningen

Burgemeester en wethouders van s-Gravenzande maken bekend, dat zij voornemens zijn op grond van artikel 8.22 Wet milieubeheer de volgende vergunningen te actualiseren.

* Firma L. de Zeeuw en Zn., Kwekerslaan 13, actualisatie oprichtingsvergunning van 30 december 1993;
* Firma Revada, Heenweg 156, actualisatie oprichtingsvergunning van 13 juli 1993.

De ontwerp-beschikkingen en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 29 augustus 2002 gedurende 2 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Inzage kan iedere werkdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en elke maandag van 9.00 uur tot 19.00 uur. Bij inzage op maandagavond dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met mevrouw R. Goudswaard op telefoonnummer 43 01 84.

Gedurende 2 weken na de dag van publicatie kan een ieder tegen het ontwerp van bovengenoemd besluit bedenkingen inbrengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande. Gemeentewerf
Fultonstraat 3
Openingstijden: maandag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur. Informatie: 416286

Recycling
Hoflaan 28
Openingstijden: donderdag van 19.00 tot 20.00 uur (alleen brengen, geen verkoop), vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Informatie: 418105

Recycling
Volgende week (2 tot en met 6 september) worden de groene Oud papier kunt u de komende dagen inleveren bij de volgende scholen:
* Godfried Bomansschool, Spinel 2 van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september;

* Eikenhorst, Jade 3 op schooldagen tot 16.00 uur, woensdag tot 12.00 uur (in bundels/doosjes bij fietsenberging);
* De Zandhorst, gebouw Ds. Van Geest, Naaldwijkseweg 28 op schooldagen tussen 8.15 en 15.30 uur, op woensdag van 8.15 tot 12.15 uur (niet na schooltijd).

Verder kunt u oud papier kwijt bij: