Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Network Associates neemt stream-to-disk technologie over om Sniffer® Technologies uit te breiden

SANTA CLARA, Calif., 26 augustus 2002 - Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van netwerkbeveiliging en beschikbaarheidsoplossingen, en Traxess Inc., onderdeel van de Canopy Group en aanbieder van 'stream-to-disk' oplossingen voor forensische analyse, kondigen aan dat Network Associates Traxess voor een niet nader genoemd bedrag heeft overgenomen, inclusief Traxess' volledige DragNet technologie. Met deze overname zal Network Associates de Sniffer Technologies productlijn uitbreiden.

"We vernieuwen voortdurend om de behoeften van onze klanten voor te zijn. We doen dit onder andere door middel van strategische samenwerkingsverbanden en overnames," aldus Bakul Mehta, president van Sniffer Technologies. "Door ons Sniffer netwerkanalyseplatform te integreren met de DragNet stream-to-disk technologie, blijven we producten leveren die de veiligheid en beschikbaarheid van de netwerken van onze klanten garanderen."

DragNet kan op Gigabit snelheden opereren en stelt gebruikers in staat om informatie te achterhalen en te analyseren, nadat het op een opslagschijf (disk storage sub-system) is weggeschreven. Met deze stream-to-disk technologie kunnen gebruikers een websessie reconstrueren, een, via het FTP-proces verstuurd, bestand reproduceren of een email opnieuw creëren zonder het 'capture' proces aan te tasten.

"We zochten naar een manier om onze vernieuwende DragNet technologie optimaal in te zetten. Gezien het aantal jaren dat we besteed hebben aan onderzoek en ontwikkeling van het DragNet systeem, wilden we zeker weten dat het succesvol geïntroduceerd zou worden," legt Ralph Yarro uit, chairman van Traxess. "Network Associates bood de beste implementatiestrategie voor het Traxess product."

Een prototype van de DragNet technologie is momenteel operationeel. Het zal beschikbaar zijn op het Sniffer netwerkanalyse platform in het tweede kwartaal van 2003.

Traxess
Traxess biedt een uitgebreide stream-to-disk technologie voor het vinden, opslaan en her-creëren van al het netwerk-dataverkeer, waaronder verkeer op netwerken die op Gigabit snelheid werken. Traxess is gevestigd in Lindon, Utah en is onderdeel van de Canopy Group, een groep van high-tech bedrijven. Voor meeer informatie, zie http://www.canopy.com.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van netwerkbeveiliging en beschikbaarheidoplossingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee Security, Sniffer Technologies en Magic Solutions. McAfee levert antivirus- en beveiligingsproducten, Sniffer is expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en systeembeveiliging, en Magic in vernieuwende oplossingen voor service management. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.netwerkassociates.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###



Ingezonden persbericht