Gemeente Leeuwarden

Collectief inkooptraject energie in Fryslân

Forse besparing op energiekosten voor Gemeente Leeuwarden

De Gemeente Leeuwarden participeert in de collectieve inkoop van energie voor alle 31 Friese gemeenten, de Provincie Fryslân, de Provinciale Bibliotheek, BV Sport Leeuwarden en het Fries Museum.

Als uitkomst van een Europese aanbesteding is, na een zorgvuldige selectie door NIC Inkoop Facility, gekozen voor NUON als leverancier van elektriciteit aan het Friese collectief voor de periode 1 januari 2003 tot en met 31 december 2004. Het nieuwe contract, waarin een hoog percentage groene stroom is overeengekomen, levert alle deelnemers een aanzienlijk financieel voordeel op. De gemeente Leeuwarden verwacht ten opzichte van het jaar 2000 jaarlijks 250.000,00 te besparen. Leeuwarden realiseert dan van alle Friese gemeenten, na de gemeente Opsterland, relatief de grootste besparing.

De Europese aanbesteding van de energiebehoefte heeft in de 1e helft van 2002 plaatsgevonden. De gemeente Leeuwarden had met haar huidige leverancier reeds een overbruggingscontract voor levering van stroom tot eind december 2002 afgesloten. Hierdoor wordt er ook dit jaar al een forse besparing op energiekosten gerealiseerd.